7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

'Silahlar sussun siyaset konuşsun'

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 3-4 Mayıs tarihinde yapacakları açlık greviyle ile ilgili "Silahların susması ve siyasetin konuşması için çaba göstereceğiz" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı Faruk Balıkçı ile yönetim kurulu üyeleri Ercan Akkar, Ekrem Sunar, Adnan Bilen, Yılmaz Akıncı ve Fahrettin Kanat, Murat Çoküreten'i makamında ağırladı. Baydemir mevcut bakış açısıyla basın mensuplarının nefes almaya zamanlarının olmadığını belirterek, "Artık olaylar olmasın ki, haberler de olmasın diyecek noktaya geldik" dedi.

Belediye olarak hizmetin vazgeçilmezleri olduğunu belirten Baydemir "Önümüzdeki günlerde temel atmalar ve açılışlarımızla bu hizmetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Türkiye'nin çok önemli bir fırsatı yakaladığını söyleyen Baydemir, "Maalesef bu fırsat kaçmak üzere. Öyle bir atmosfer oluştu ki Türkiye'nin doğu ve batı yakası diyalogla, istişareyi esas alacak bir zemin oluştu. Bu fırsat korkarım ki berhava edilecek, iyi değerlendirilmeyecek gibi gözüküyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin uluslararası krizin etkisinde olduğunu, yurttaşın da bu krizden etkilendiğini belirten Baydemir, şunları söyledi:  "Yaklaşık 5 aydır DİSKİ Genel Müdürlüğümüzde su tahsilatında azalma var. Yurttaş faturasını ödeyemiyor. Bu da dolayısıyla hizmete yansıyor. Yurttaş vergisini ödeyemiyor. Geçen yıl 5 milyon olan vergi ödemelerinde bu yıl 1.5 milyonluk düşüş var. Bu da merkezden yerele yansıyor. Yurttaş olarak hepimiz bu süreçten negatif etkileniyoruz."

DTP Genel Merkezi'nin aldığı karar doğrultusunda 3-4 Mayıs günü yapılacak açlık grevine değinen Baydemir, "Asla şiddete bulaşmadan silahların susması ve siyasetin konuşması için çaba göstereceğiz. Artık anneler, gençler, öğrenciler, emekçiler konuşmalıdır. Hiçbir insanımızın yaşamını yitirmesini istemiyoruz. Kaynak aktarımının, ekonomik ve sosyal kalkınmaya aktarılması konusuna dikkat çekmeye çalışacağız. Batı yakası burada olup bitene alışık değil. Bu taleplerin Türkiye'nin batı yakasına yansıması ve algı sorununun ortadan kalkması için sizlerin rolü büyüktür" şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının görevlerinin zor ve zahmetli olduğunu ancak oluşturacakları etkinin farkında olduğunu söyleyen Baydemir, cemiyet kimliğine zarar getirmeyecek projelere birlikte katkı sunacaklarını ifade etti.

Cemiyet Başkanı Balıkçı da, mesleğin onuruna yakışır projeleri belediyeyle birlikte hayata geçirmeye hazır olduklarını söyleyerek yeni dönemde Baydemir'e başarılar diledi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 13:25:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?