7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Silvan Devlet Hastanesi büyüyor

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Dr. Yusuf Azizoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Hasan Apaçık, hastanenin 2008 yılı çalışmalarını değerlendirdi. 

Silvan Dr. Yusuf Azizoğlu Devlet Hastanesi'nin 2008 yılı hasta sayıları ile ilgili bilgi veren Başhekim Opr. Dr. Hasan Apaçık, Devlet Hastanesi'nin 2008 yılı içerisinde sağlık alanında çok güzel gelişmelere imza attığını belirtti. Apaçık, ''Silvan Devlet Hastanesi bir bölge hastanesi konumuna gelmiş olup, hastanede görev yapan 25 hekim tarafından, 2008 yılı içerisinde 224 bin 456 poliklinik hizmeti gerçekleştirildi. Bazı branşlarda hekim eksikliği hissediyoruz fakat bu hissi hasta ve yakınlarına hissettirmiyoruz. 2008 yılı içerisinde 4 bin 861 hasta, hastanemizde yatarak tedavi gördü. Silvan dışına 2008 yılında 6 bin civarında poliklinik sevki gerçekleşti. Hastanemizde ayda 120 doğum gerçekleşmektedir. Bin 101 normal doğum, 182 kişinin ise sezaryenle doğum gerçekleşti. Büyük çaplı, orta çaplı ve küçük çaplı olmak üzere 3 bin 194 ameliyat gerçekleştirdik. Silvan-Diyarbakır arası duble yol çalışması nedeniyle ve ambulansımız çok kilometre yaptığı için sık sık arızalanıyor. 

Hastanemiz bünyesinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ni oluşturduk. Yine bu yıl içerisinde hastanemizin genelinde bakım ve onarımlar yapılarak hastanemizin fiziki şartlarını iyileştirdik. Bu çalışmaları ekip anlayışı içerisinde çalışma arkadaşlarımızla gerçekleştirdik. Yine 2009 yılında yeni atanan uzman çeşitliliği ile birlikte ihtiyaç duyulan tıbbi sarf ve tıbbi cihaz eksikliklerinin giderilmesiyle, personel sıkıntısı giderildiği takdirde hastanemizin bünyesinde yoğun bakım ünitesi ve yeni doğan yoğum bakım ünitelerine kavuşmasıyla hastanemizde büyük gelişmeler sağlanacaktır. Bölge insanlarımızda sık görülen bel fıtığı ameliyatlarının yapılabilmesi için de bizim ameliyathanelere Skopi cihazına ihtiyacımız var. 25 uzman hekimimiz görevinin başında, ancak çocuk doktorumuzun izne ayrılmasıyla hastanemizde çocuk uzmanı sıkıntısı yaşanmaktadır. İhtiyacını duyduğumuz alanlardaki personel sıkıntılarımız giderildiği takdirde hastanemiz bölge hastanesi misyonu üstlenmiş olacaktır. Birçok ameliyat için başka ile ve ilçelerde
insanlar gelerek burada ameliyat oluyorlar. Bu zor şartlara rağmen başarılı ameliyatlar hastanemizde gerçekleşmektedir. Sağlık Bakanlığımız tarafından hastanemize kardiyoloji uzmanı ataması yapılmış, umarım en kısa zamanda kardiyoloji uzmanımız da görevine başlayacaktır. Böylece hastanemizde artık hastaları sevk etmek zorunda kalmayacağız'' dedi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 10:36:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?