7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Silvan nöroloji doktoruna kavuştu

SİLVAN NÖROLOJİ DOKTORUNA KAVUŞTU

İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Diyarbakır'ın Silvan ilçesineki Dr. Yusuf Azizoğlu Devlet Hastanesi'ne nöroloji doktoru atandı.

İstanbul'dan atanan Nöroloji Uzmanı Operatör Doktor Emine Taşkıran'ın Silvan Doktor Yusuf Azizoğlu Devlet Hastanesi Polikliniği'nde göreve başlaması ilçe halkı tarafından sevinçle karşılandı.

Devlet Hastanesi'nde yapılan atamadan memnun olduklarını belirten vatandaşlar, Diyarbakır'a gitmekten kurtulduklarını söylediler. Nörolog Dr. Emine Taşkıran da, Silvan'da görev yapmaktan mutluluk duyduğunu bildirdi. Nörolojik hastalıklar konusunda bilgiler de veren Dr. Taşkıran, "Birçok sistemik hastalık sinir sistemine ait bulgulara neden olabilirken, nörolojik hastalıkların bazıları da diğer organ sistemlerini etkileyebilir. Örneğin gebelikte değişen hormon düzeyleri vücudun sıvı ve tuz tutmasını kolaylaştırır, kemiklerin korunaklı yüzeylerinden geçen sinirler bu seviyelerde ödem etkisi nedeni ile baskı altında kalarak zarar görürler. Sonuçta etkilenen bölgenin altında uyuşma, karıncalanma, ağrı, etkilenen kaslarda kuvvetsizlik gibi belirtiler ortaya çıkar. Benzer şekilde şeker hastalığı ve tiroid fonksiyon bozuklukları gibi hastalıklar da bu duruma zemin hazırlar. Bu ve benzeri pek çok nörolojik hastalık tek bir sisteme ait bulgu vermediğinden, başvuru sırasında hastaların birçoğu farklı branş hekimlerince görülür. Nöroloji polikliniklerine başvuru şikayetleri başlıca; baş ağrıları, baş dönmeleri, inmeler, şuur değişikliği ile giden hastalıklar (epilepsi sara vs), el ayak uyuşmaları, çeşitli kas güçsüzlükleri gibi durumlardır. Toplumsal bir sorun olma yoluna giden iş gücü verimi ve üretkenliği engelleyen baş ağrısı yakınmaları; baş ağrısı polikliniğinde değerlendirilebilmektedir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2009 Çarşamba 13:19:05
Güncelleme :21 Ekim 2009 Çarşamba 15:04:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aysun karakul IP: 78.166.90.xxx Tarih : 3.02.2010 13:25:10

mrb bn epilepsi hstasıyım ve sinirsel bayıldığımda bağırıyorum bunun çözümü ne olabilir?