7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Silvan SGK hizmete açıldı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Merkezi, törenle hizmete açıldı. Açılışta Kazım Karabekir İlköğretim Okulu folklor ekibi tarafında halk oyunları gösterisi yapıldı.
Cami Mahallesi, Diyarbakır Caddesi üzerindeki Silvan Belediyesi hizmet binasının ikinci katında hizmete sunulan Silvan SGK Merkezi'nin açılışı Silvan Kaymakamı Veysel Beyru, Belediye Başkanı Fadıl Erdede, SGK İl Müdürü Yasemin Karataş, Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Muhittin Kan, diğer kamu yöneticileri, oda başkanları, banka müdürleri, SGK Müdür yardımcıları, personeli, muhasebeciler ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi. Törende konuşan SGK İl Müdürü Yasemin Karataş; SSK, Bağ-Kur ve Emekli
Sandığı'nın aynı çatı altında buluşturulmasının reform olarak değerlendirildiğini ifade ederek, "Sosyal Güvenlik Kurumu'nun temel amacı, sosyal sigortalılık ilkelerine dayalı etkin, adil, kolay ulaşılabilir, mali açıdan sürdürülebilir, çağdaş standartlarda Sosyal Güvenlik Sistemini yürütmektir. Sosyal güvenlik kişilerin başkalarına muhtaç olmadan yaşamlarını teminat altına almalarını amaçlayan bir sistem olarak tanımlanmakta. Ülkemizde var olan bir gerçek sosyal güvenlik bu sistemin güvenlik ve istikrarı, birey ve toplum hayatımızı doğrudan ilgilendirmektedir.

Yaşanan ekonomik krizler sonucu, giderek artan sosyal güvenlik kurumlarının açıkları aktüeryal dengesizlik 5502 ve 5510 sayılı Sosyal Güvenlik Kanunu'nun çıkmasını zorunlu kılmıştır. Sosyal Güvenlik Kurumu, uygulamada norm ve standart birliğini sağlamak üzere il müdürlükleri bünyesinde kurulan Sosyal Güvenlik Merkezi müdürlükleri aracılığıyla hizmeti vatandaşımızın ayağına götürmeyi ve en üst seviyede kaliteli sunmayı amaç edinmiştir. Bugün
müdürlüğümüze bağlı Silvan Merkez Müdürlüğü'nün açılışını yapmak üzere burada bulunmaktayız. Merkez Müdürlüğümüzün açılışında Kaymakam Veysel Beyru ile Belediye Başkanı Fadıl Erdede'ye kurumum adına teşekkürlerimi sunarım" dedi.

Belediye Başkanı Fadıl Erdede, "Sosyal Güvenlik Kurumu'nun ilçemizde açılması sevindirici bir gelişme. Kurum 2 yıl geçici olarak bizim hizmet binamızda ilçemize hizmet edecekler. Bir ülkede sosyal güvenlik çok önemli. Biz de ilçe halkı olarak bu bilinçle yola çıkarak Sosyal Güvenlik Kurumumuzu sonuna kadar desteleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaymakam Veysel Beyru, "Silvan'da her gün yeni açılışlar, her gün yeni hizmetlerle mutlu oluyoruz. Bugün burada ayrı bir mutluluk yaşıyoruz. İlçemizde SGK'nın olamayışı büyük bir eksiklikti. Sosyal Güvenlik Kurumu'na teşekkür ediyorum. Bu eksikliğin giderilmesiyle ilçemiz esnafları, sanayicisi ve işverenler tarafından büyük bir sevinçle karşılamaktadır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Silvan Sosyal Güvenlik Merkezi'nin açılış kurdelesi kesildi. Son olarak merkezin açılışında emeği geçen Kaymakam Beyru ile Belediye Başkanı Erdede'ye teşekkür plaketi verildi. Daha önce işlemleri için Diyarbakır'a giden Silvanlılar, artık işlemlerini bulundukları yerde yaptırabilecek. Şimdilik karne aktivasyon işlemleri ve kamu çalışanlarının yol ödeneklerinin verilmesinin gerçekleştirildiği merkezde, diğer tüm işlemler kısa süre sonra gerçekleştirilebilecek. İl merkezinde çözülebilecek işlemler için de Silvan Sosyal Güvenlik Merkezi, evrakların teslim edilmesi halinde iş takibi yapıyor ve sonuca bağlıyor.
Kazım Karabekir İlköğretim Okulu folklor ekibi tarafından halk oyunları gösterisinin yapıldığı açılış töreni sonunda davetlilere pasta ve içecek ikram edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 17:04:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?