7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Silvan TMO'dan açıklama

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Müdürlüğü'nün kapatılacağı yönündeki iddialar yalanlandı.

TMO Silvan Şubesi önünde konuyla ilgili yapılan açıklamaya, Silvan Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çapan, S.S Silvan Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Feyzi Altunterun, kamyoncular ve çok sayıda çiftçiler katıldı.

Son zamanlarda çiftçiler arasında "Silvan TMO kapanıyor" şeklinde asılsız ve gerçeği yansıtmayan bilgilerin yer aldığına işaret eden TMO Silvan Şube Müdürü Enver Alas, "Çıkarılan dedikodular ile çiftçilerimiz paniklemişlerdir. Kurumumuz ile ilgili asılsız ve gerçeği yansıtmayan dedikodular nedeniyle böyle bir açıklama yapma gereği duyduk. Ofisimiz kapatılmayacaktır.

Şimdiye kadar günlük olarak 22 kamyon içeriye alabiliyorduk, yarından itibaren bu sayımızı 30 kamyona çıkarmayı hedefliyoruz. 22 Haziran'dan beri yapmış olduğumuz alım sayısı 9 bin 560 tondur, bu seneki hedefimiz ise 40 bin ton. Arazide sıkıntı çekmememiz için ofis çevresinde bulunan arazileri kiraladık. Sıkıntı olduğu durumda oraları da kullanacağız. Çiftçilerimizin paniklenmelerine gerek yoktur. Herkesin malını alacağız. Kamyoncuların da sıkıntı yaşamamaları için birbirlerini idare etmelerini istiyoruz" dedi.

Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çapan ise, "Toprak Mahsulleri Ofisi çiftçi ve vatandaşlarımızı bilgilendirdiğinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. En azından bu yapılan dedikodulara cevap verilmiş oldu" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 13:17:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?