8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Silvan'a 2 uzman doktor atandı

Sağlık Bakanlığı'nca Diyarbakır'ın Silvan ilçesine 2 uzman doktor atandı. Dr. Yusuf Azizoğlu Silvan Devlet Hastanesi'ne ihtiyaç üzerine atanan Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Taşar ile Radyoloji Uzmanı Dr. Aysun Uçar, görevlerine başladı. 

Radyoloji Uzmanı Dr. Aysun Uçar ile Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Taşar, Silvan Devlet Hastanesi'nde, hastalara hizmet vermeye başladı. Silvan'a kendi isteğiyle geldiğini belirten Radyoloji Uzmanı Dr. Aysun Uçar, "Günde 60 hastaya bakıyorum. Silvan Devlet Hastanesi'nde çok güzel bir çalışma ortamı var. Özelikle safra kesesi, kadın doğum ve böbrek hastaları yoğun bir şekilde gelmektedirler. Daha öce radyoloji uzmanı olmadığı için hastalar başka yerlere sevk edilmek zorunda kalınmış. Bundan sonra hiçbir hastamızı başka yerlere sevk etmek zorunda kalmayacağız. Hastalarımıza gerekli müdahaleleri burada yapıp hastalarımızın mağduriyetlerini gidereceğiz. Buraya yapılacağımız çalışmalarla hastalarımıza sağlıklı bir ortam oluşturacağız. Buraya Pakiş sitemini kuracağız" dedi. 

Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Taşar, "Ben buraya mecburi hizmet atamasıyla atandım. Günde 30 hastaya bakıyorum. Daha önce de burada göz doktoru vardı. Şimdi iki poliklinik halinde çalışıyoruz. Yoğun bir çalışma temposu var. Silvan Devlet Hastanesi gelişmiş bir hastanemiz. Uzman kadrosu geniş olan bir hastanemiz. Poliklinik koşulları ile Ameliyathane koşullarını iyileştirmek için çalışmalarımız devam etmektedir. Burada olmaktan mutluluk duyuyorum. Önümüzdeki süreçte, hastanemiz bünyesinde katarakt, glokom, şaşılık, göz yaşı altı kanal tıkanıklığı, göz okuloplati ameliyatları burada yapılmaya devam edecek" şeklinde konuştu. 

Yeni doktorların atanmasından son derece memnun olduklarını söyleyen hastane yetkilileri, polikliniklerin tam kapasite ile çalışmasını arzu ettiklerini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 10:55:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?