7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Silvan'a anaokulu

Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki 14 Nisan Atatürk İlköğretim Okulu onarımdan geçirilerek anaokuluna dönüştürüldü.

5 derslikten oluşan 14 Nisan Atatürk Anaokulu'nda 10 öğretmen, 200 öğrenciye okul öncesi eğitim ve öğretim verecek. Anaokulunun açılışını Silvan Kaymakamı Veysel Beyru'nun eşi Özlem Beyru ile Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Semih Okyar'ın eşi Ayşe Okyar yaptı. Atatürk'ün 14 Nisan 1916'da Silvan ilçesinde 16. Kolordu Komutanlığı görevi yapması nedeniyle yaptırılan okula 14 Nisan Atatürk Anaokulu adı verildi. 14 Nisan Atatürk Anaokulu açılışında bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, "Bu projemizi okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak amacıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfı (SYDV) ile Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğince gerçekleştirdik. Bu proje kapsamında 50 bin TL ödenekle bin 126 anaokulu öğrencimize giyim ve kırtasiye malzemeleri alındı. Bu öğrencilerin taşınması için kendilerine bir araç kiraladık. Önümüzdeki günlerde gelecek olan materyallerle birlikte hiçbir eksikliğimiz kalmayacaktır. Böyle bir projeyi Silvan'da beş yere daha düşünüyoruz inşallah bu projelerimiz de
gerçekleşir. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz 14 Nisan Atatürk Anaokulu'nda 200 öğrencimiz eğitim öncesindeki okul hayatına başlamıştır. Yapmış olduğumuz araştırmalar ve çalışmalarımız sonucu Silvan ilçemizde 568 çocuğumuzun okula gitmediğini tespit ettik. Bunları da okula kazandırmak için yoğun çalışmalarımız sürmektedir. Silvan'da açıkta hiçbir öğrenci kalmaması için her türlü çaba göstereceğiz" dedi.

Açılışa katılan Kaymakam Veysel Beyru ise minik öğrencilerle sohbet etmeyi ihmal etmezken, minik öğrenciler öğrendikleri dans gösterilerini sundu. Açılış sonrası davetlilere yemek ikram edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 14:14:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?