8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Silvan'a tarımsal kalkınma kooperatifi

Silvan İlçesi'ne bağlı Alibey Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi idare binasının temeli, Kaymakam Beyru tarafından atıldı. 

Temel atma törenine, Özel İdare Müdürü Yusuf Yiğit, Emniyet İlçe Müdürü Kemal Şahin, Tarım İlçe Müdürü Sait Güzel, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ayhan Taş, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muhittin Kan, Alibey Köy Tarımsal Kalkınma Başkanı Mehmet Kırmaz ve üyeleri katıldı. 

Törende konuşan Kaymakam Veysel Beyru, eldeki imkanları en iyi şekilde değerlendirmek gerektiğini belirterek, "Alibey Köy Tarımsal Kalkına Kooperatifimiz 1998 yılında kurulmuş, bugün hayata geçmiştir. Bugün burada bulunmamızın nedeni, bu kooperatifimizin hizmet binasının temelini atmaktır. Bakanlığımız, mandıra kuran çiftçilerimize yüzde 50 hibe yaparak projelerine destek vermektedir. SRAP kapsamında ise kaymakamlık olarak, getirilen projelere yol göstermekteyiz. Bu konudaki projeler için Bakanlığımız finansman desteği yapıyor. Elimizdeki imkanları en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Bize en iyi maddi kazancı getiren hayvancılıksa hayvancılığı, tarımsa tarımı en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Sizin 2 yıl gibi bir zamanınız var. Bu yıl süresince piyasa araştırmasını yaparak sütünüz için iyi bir pazar bulabilirsiniz" dedi. 

Tarım İlçe Müdürü Sait Güzel ise, "Bakanlığımız aynı zamanda çiftçi ve hayvancılık konusunda desteklemeler yapmaktadır. Bilgi için her zaman bizi arayarak destek isteyebilirsiniz. Biz her zaman çiftçilerimizin yanındayız" diye açıklamalarda bulundu. 

Alibey Köy Tarımsal Kalkınma Başkanı Mehmet Kırmaz, "Sosyal Destekli Tarım Bakanlığı'nın desteklediği bu projemizde Tarım Bakanımız sayın Mehdi Eker, bölge Milletvekilimiz Fehmi Uyanık, Kaymakam Veysel Beyru ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. 1998 yılında bu kooperatifi kurarken umudumuz hiç yoktu. Ancak proje çalışmalarına verilen destek, bizde bir özgüven oluşturdu ve bugün kooperatifimizin hizmet binasının temelini atmak üzere burada bulunmaktayız. İnşallah, ilkbaharda hizmet binamızın açılışını yaparak çalışmalarımıza devem edeceğiz" şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından Başkan Kırmaz tarafından davetlilere yemek ikram edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2006 Çarşamba 12:28:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?