7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Silvan'da atletizm seçmeleri

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde ülke genelinde olduğu gibi yetenekli çocukları ve gençleri tespit edip atletizm sporuna kazandırmak amacıyla atletizm seçmeleri yapıldı.

2000 yılında başlatılan ve bu yıl 9. etabı yapılan "2009 Sezonu Atletizm Geliştirme Projesi" kapsamındaki Silvan seçmeleri, Çardak Köy Grup yolunda yapıldı. Seçmelerde, 1997-1998 doğumlu bin 500 metre yarışında kızlarda Yüzüncü Yıl İlköğretim Okulu öğrencisi Şehnaz Sayan birinci, Yüzüncü Yıl İlköğretim Okulu öğrencisi Kübra Yalçın ikinci, Vatan İlköğretim Okulu öğrencisi Dilgeş Kaçmaz üçüncü, Ziya Gökalp İlköğretim Okulu Öğrencisi Mizgin Boğa dördüncü, Mehmet Adil Kepolu İlköğretim Okulu öğrencisi Hasret
Güzel Beşinci, Yüzüncü Yıl İlköğretim Okulu öğrencisi Kader Tan Gürer altıncı oldu.

Aynı yaş grubu bin 500 metre erkeklerde Yüzüncü İlköğretim Okulu Öğrencisi Yılmaz Gürel birinci, Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) öğrencisi Yusuf Göçek ikinci, Ziya Gökalp İlköğretim Okulu öğrencisi Veysi Dargın üçüncü, YİBO öğrencisi Ali Taç dördüncü, Vatan İlköğretim Okulu öğrencisi Mahun Bozdemir beşinci, Mehmet Adil Kepolu İlköğretim Okulu öğrencisi Serhat Yüzkar altıncı oldu.
1995-1996 doğumlu yaş grubu 2 bin metre kızlarda Ziya Gökalp İlköğretim Okulu öğrencisi Sara Sudemir birinci, Mehmet Adil Kepolu İlköğretim Okulu öğrencisi Fatma Mağaç ikinci, Profilo İlköğretim Okulu öğrencisi Gülpınar Gezici üçüncü, Milli Egemenlik İlköğretim Okulu öğrencisi Zeynep Arslan dördüncü, Kazım Karabekir İlköğretim Okulu öğrencisi Dilan Aytan beşinci, Vatan İlköğretim Okulu öğrencisi Suna Topgüç altıncı olurken aynı yaş ve grupta erkeklerde ise, YİBO öğrencisi Faik Arşimend birinci, Silvan Lisesi öğrencisi Rüken Kirici ikinci, YİBO öğrencisi Yusuf Arslan üçüncü, Profilo İlköğretim Okulu öğrencisi Nimet Arınacak dördüncü, Vatan İlköğretim Okulu öğrencisi Ziver Alas beşinci, YİBO öğrencisi Cabir Dövücü altıncı oldu.

Öte yandan, Çardak köyü grup yolunda start alan yarışmada jandarma ekipleri yoğun güvenlik önlemleri alırken, 112 Acil Servis ekipleri baygınlık geçiren öğrencilere müdahale etti.

Atletizm Sporlarını Geliştirme projesi kapsamında dereceye giren öğrencilere Silvan Öğretmen Evi'nde düzenlenen törende başarı belgesi verilirken, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından atletlere çeşitli hediyeler verildi.
Ödül törenine İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yeşiltaş, Silvan Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, Diyarbakır Melikahmet Lisesi Müdürü Halis Yücel, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü Temsilcisi Azametin Özaydoğdu, Milli Eğitim Şube Müdürleri Erdal Çolak, Abdulmenaf Çelebi, YİBO Müdürü Gültekin Gücüyener, beden eğitimi öğretmenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Yarışmaların asfaltta yapılması dikkat geçerken, İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Mehmet Yeşiltaş, kız ve erkek toplam 4 kategoride yapılan yarışmada, her yaş kategorisinden 6 kişilik il takımın belirleneceğini belirterek, "4 kişilik takımdan 6'şar sporcu, 16 Mart 2009 tarihinde Diyarbakır'da yapılacak olan grup yarışmalarında Silvan ilçesini temsil edeceklerdir. Silvan İlçesinde yapılan Atletizm Geliştirme Projesi kapsamında yapılan halk oyunları yarışmalarına büyük katılım olmuştur. Bu nedenle başta İlçe Kaymakamı Veysel Beyru ve Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa'ya İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına teşekkür ediyorum. Silvan ilçemiz son yıllarda eğitimde büyük hamleler kaydetmiş sportif sosyal ve kültürel faaliyetlerde adından sürekli başarılarıyla söz ettirmiştir. Silvan YİBO futbol müsabakalarında 2 yıl önce Türkiye şampiyonasına gitti. Çocuk Meclisi'nde Silvan Malabadi İlköğretim Okulu'nda bir öğrencimiz il temsilcimiz oldu. Silvan Malabadi İlköğretim Okulu geçen yıl futbolda il ikincisi olarak, grup birinciliğine gitti. Silvan ilçesi eğitim kurumlarında YİBO çağdaş eğitim sistemi ile donatılıp, modern bir eğitim merkezi haline getirildi. Her gün yeni bir başarıya imza atıyor. Ben çocuklarımızla övünüyorum. Onlara güveniyorum. Çocuklar geleceğimizdir. Onlar için ne yaparsak azdır. Biz de İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, başta İl Milli Eğitim Müdürümüz Zülküf Toman olmak üzere Diyarbakır'ın eğitim çıtasını yükseltmeye çalışıyoruz. Mesai gözetmeksizin yoğun gayret ve çaba gösteriyoruz.
İnanıyorum bu çalışmalarla eğitimdeki başarımız artacaktır. Silvan da bizim için önemli ve eğitim çıtası her geçen gün artan bir ilçemizdir. Silvan değişti değişmeye de devam edecektir" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 16:36:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?