4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Silvan'da bahar havası

Doğu Anadolu Bölgesi'nde yoğun kar yağışı sebebiyle birçok köy yolu ulaşıma kapalı bulunurken, Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde bahar havası yaşanıyor. 

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Silvan'da badem ağaçları şimdiden çiçek açtı. Silvanlılar, güneşli havanın tadını çıkarmak için havaların ısınmasıyla kendilerini dışarı attı.

 Çocuklar yeşil alanlarda oynarken, gençler piknik yaparak, yaşlılar ise tarihi Selahattin-i Eyyübi Camii'nin avlusunda bulunan banklarda oturarak güneşin tadını çıkarıyor. 

Vatandaşlar, "Bu kış Silvan'da 70 yıl önceki soğukları yaşadık. 1.5 metreyi bulan kar kalınlığı, eksi 23 dereceyi bulan soğuklar eve kapanmamıza neden oldu. Soğuk havalardan sonra güneşli günün tadını çıkarmak için cami avlusunda güneşleniyoruz" dedi.


İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2007 Cuma 12:06:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ACoskun IP: 88.229.52.xxx Tarih : 14.02.2007 03:29:32
Havaların ısındığı ve birden bahar havasının hissedildiği Silvan'da maalesef çocukların koşup oynayacağı yeşil alanlar yok. Ayrıca gençler de piknik yapacak yer bu mevsimde bulamıyorlar.Ve maalesef kar kalınlığı hiç bir zaman 1.5 metreyi bulmadı burada. Haber kaynaklarınızı lütfen kontrol ediniz. Sevgiyle kalın.