7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Silvan'da Bilim ve Sanat sergisi

Diyarbakır'ın Silvan İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen Bilim ve Sanat Şenliği sergisi törenle açıldı.

Silvan İlköğretim Okulu öğrencileri 2008-2009 eğitim öğretim yılında bilim ve sanat çalışmaları kapsamında hazırladıkları 39 projeyi sergilendi. Silvan İlköğretim Okulu Bilim ve Sanat Şenliğinin açılış törenine Kaymakam Veysel Beyru, İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Ok, Emniyet Müdürü Fatih Çalışır, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Emre Başatlı ve çok sayıda davetli katıldı.

Silvan İlköğretim Okulu Müdürü Salim Hijar Eskiyecek, dünyanın çok hızlı bir değişim sürecine girdiğini ifade ederek, "Bilgi toplumunun temelini oluşturan eğitim, günümüzde yeni bir yer, güç ve değer kazanmıştır. İçinde bulunduğumuz bilgi ve ileri teknoloji çağında doğal olarak insanların sahip olduğu eğitimin niteliği, o ülkenin gelişmişlik düzeyini belirleyen ölçüsü olmuştur. Hedef bellidir. Çağdaş uygarlık seviyesini yakalamak, hatta bu seviyenin üstüne çıkmaktır.

Önümüzde böyle bir hedef dururken ve dünya bilim ve teknoloji alanında hızla ve hiç durmaksızın gelişip değişmekte iken; ülkemiz, bu değişim sürecinin dışında kalmayacaktır ve kalamaz. Bu etkinlikler öğrencinin daha iyi bir eğitim almasını sağlamak bu sayede yaparak uygulanarak öğrenmekteki bu da ömür boyu kalıcı bir etki bırakmaktadır" dedi.

Silvan İlköğretim Okulu bahçesinde gerçekleştirilen "Bilim ve Sanat Şenliği" nin bu yıl ikincisini düzenlediklerini belirten okul yetkilileri, "Bu şenlikte öğrencilerimizin yıl boyunca yaptıkları teknoloji tasarım, fen ve teknoloji, 78 öğrenci tarafın da hazırlanan 39 proje ilgili çalışmalar sergilendi. 1 gün sürecek bu şenliğimizde öğrencilerimizin yıl boyunca yaptıkları 39 proje halkımızın ve velilerimizin beğenisine sunduk" diye konuştu.

Kaymakam Veysel Beyru, öğrencilerin zihinlerinde canlandırdıklarını, bilim şenliğinde sergilediklerini, yapılan bu şenliklerinin devam etmesi gerektiğini belirtti. Sergi alanına geçen protokol heyeti, sergilenen tüm projeleri tek tek gezerek öğrencilerden çalışmaları hakkında bilgi aldı. Bilim Şenliğinde Fen ve Teknoloji alanında 39 projenin sergilediği bilim ve sanat şenliği bir gün sürecek.
Şenliğe katılan davetlilere Okul Aile Birliği tarafında hazırlanan pasta ve kekler ikram edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 18:34:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?