7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Silvan'da buğday pazarı açıldı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde zahireciler tarafından 10 dönümlük alana inşa ettirilen buğday pazarı törenle açıldı.

Silvan-Diyarbakır karayolu üzerinde kurulan buğday pazarının açılışına, Silvan Kaymakamı Veysel Beyru, Belediye Başkan Vekili Haki Güzel, DTP İlçe Başkanı Abdullah Eflatun, Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi Başkanı Muhitin Kan, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çapan, zahireciler, çiftçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından bir konuşma yapan, Kaymakam Veysel Beyru, "İlçemiz her yönüyle değişmeye başladı. Bu pazarın açılmasında destek olan herkese teşekkür ediyor, bu pazarı açan zahirecilerimize başarılar diliyorum" dedi.

Zahireciler ve Hububatçılar Derneği Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Han Avut ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"İlçemizde bu kurduğumuz pazarın 29 üyesi bulunmaktadır. Yaklaşık olarak 1 milyon 500 TL'ye mal oldu. 2 yılık bir çalışmamız sonucunda modern buğday pazarı açmış durumdayız. Öncelikle Silvan için hayırlı olsun. Bütün çiftçilerimizin buğdaylarını hassasiyetle buraya getirmelerini istiyoruz. Sokaklarda ve ara caddelerde hububatlarını satan seyyar zahirecilerimiz varsa buraya gelsin, kendilerine yer veririz. Burada hububatlarını satsınlar.

Kimsenin caddelerde, sokaklarda ve hayvan pazarında hububatlarını satmalarını istemiyoruz. Tabii bazı sıkıntılarımız var onların giderilmesi için ilgili mercilerin yardımlarını bekliyoruz. Bu sıkıntılarımızın başında buraya gelen elektrik ve su sıkıntısını şebekelerinin bir an önce bitirilmesidir. Pazarımızda aynı zamanda 80 tonluk bir kantarımız da mevcuttur."
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 17:49:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hamza avut IP: 88.244.196.xxx Tarih : 29.06.2009 21:49:35

HaYıRLı uquRLu oLSuN HerqeSe ßaŞaRıLaRıN DeWaMıNı DiLeRiM..İNs...