7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Silvan'da çamur çilesi

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinin Tekel Grup köy yollarının yapımı aralıksız sürerken, yağışlar nedeniyle oluşan çamur vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Tekel Grup köy yolunda yapılan çalışmalarla birlikte bölgede etkili olan kar ve yağmurun ardından Susuz mevkiinde oluşan çamur nedeniyle vatandaşlar ulaşımda güçlük çektiklerini ifade etti.

Yollarının temizlenmesini isteyen Erdal İşçi adlı köylü, "Köy yolumuzun genişletme çalışmaları kapsamında çalışmalar yapıldı. 3 kilometrelik bölümde yağan yağmur ve karların erimesiyle birlikte yolumuz adeta çamur deryasına döndü. Çocuklarımız kaç gün okula gidemediler. Hastalarımız var hastaneye ulaştırmaktan güçlük çekiyoruz. Bu çileye bir an önce son verilmesini istiyoruz" dedi.

Silvan Kaymakamı Veysel Beyru, Tekel Grup köy yolunu 2008 yılında KÖYDES programı çerçevesinde asfalt programına aldıklarını belirterek, "Yolun standardı çok düşük olduğu ve virajların sık olması nedeniyle sürekli kazalar yaşanmaktaydı. Biz de Sayın Valimiz ve Kırsal Kalkındırma Daire Başkanlığıyla durum değerlendirmesini yaptık. Bu değerlendirme toplantısında yolun standardını yükseltmek ve virajları ortada kaldırmak için köy muhtarlarıyla bir toplantı yaptık. Yaptığımız toplantı neticesinde köy muhtaralarımız ortak kararı yolu standartlara uygun halde yapılmasıydı.

Biz de bu yolun bir an önce standartlara uygun hale getirmek için harita mühendisleriyle çalışmaları başlattık. Proje hazırlandı, 7 Temmuz'da ihaleye çıktık. 7 Ağustos'ta müttehitle sözleşme imzaladık. 7 Ağustos'ta yer tesliminde bulunduk. 17 Ağustos'ta ihaleyi alan firma işe başladı. Firma tarafında yapılan çalışmalarda yapmış olduğumuz denetimler sonucu firma çalışmaları araç gereç konusunda yetersiz olduğu tespit edilip, firma yetiklilerine ihtar verilmiştir. Yapmış olduğumuz uyarılara rağmen yetkili firma işin yüzde 80'ini tamamlamış olup, işin kalan yüzde 20'si için çalışmalar devam etmektedir. 20 kilometre olan yolun 17 kilometresi projeye uygun hale getirildi. 3 kilometresinde ise her hangi bir çalışma yapılmadı. Bu nedenle bizim kriterlere uyması gereken firma yetkilileridir. Bu konuda gerekli uyarılar gerekli cezaiyi işlemler yerine getirilecektir. Biz gereken uyarılarımızı yaptık. Bundan sonraki sorumluklar firmaya aittir.

Hava şartları nedeniyle sıkıntı yaşanan bölümler var. Hava şartları iyi giderse kalan 3 kilometrelik bölümde tamamlanacaktır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2009 Cumartesi 13:18:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?