8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Silvan'da çocuk okuma odası açıldı

Silvan İlçesi'nde kaymakamlık, GAP İdaresi ve Frito Lay Türkiye Firması ortaklığında çocuk okuma odası açıldı. 

Frito Lay Türkiye, GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından uygulanan Çocuk Okuma Odaları Projesi'ne desteklerini sürdürüyor. 

2003'te Batman ve Mardin'in Nusaybin İlçesi, 2005'te ise Adıyaman merkezi ve Gölbaşı İlçesi ile Mardin'in Ömerli İlçesi'nde Cheetos Çocuk Okuma Odalarını hizmete açan Frito Lay Türkiye, GAP bölgesindeki 6. Çocuk Okuma Odası'nı Silvan Mescit Mahallesi Eski Bitlis Caddesi üzerinde hizmete açtı. 

Açılışa Kaymakam Veysel Beyru, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Merdan, Gap İdaresi Başkan Yardımcısı Mustafa Kölmek, GAP İdaresi Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Açıkgöz, Gap İdaresi Sosyal Projeler Genel Kordinatörü Aygül Fazlıoğlu, Gai İdaresi Basın Halkla İlişkiler Genel Kordinatörü Gül Gemalmaz, Frito Lay Temsilcisi Dilek Ergenikom, Milli Eğitim Şube müdürleri Ali Ok ve Cüneyt Akkuş, daire amirleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Açılışta konuşan Kaymakam Veysel Beyru, Silvan'ın değişeceğine inandığını ifade ederek, "Özelikle 3-5 sene sonra bu değişimi göreceğiz. Çünkü gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bugün ilçemize bu güzel hizmetleri yapmaya başladık. Bu güzel hizmetlerle birlikte başarılı olunduğu takdirde birkaç çocuk okuma evini değişik mahallelerde açacağız" dedi. Gap İdaresi Başkan Yardımcısı Mustafa Kölmek de, "GAP İdaresi olarak sürdürdüğümüz 'Çocuk Okuma Odaları Projesi'nin yeni bir aşaması olan Frito Lay Türkiye'nin ve Silvan Kaymakamlığı'nın değerli katkılarıyla oluşturduğumuz Silvan Çocuk Okuma Odası'nın açılışına katıldığınız için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

FRİTO LAY, ÇOCUKLARIN ÇOK YÖNLÜ GELİŞİMİNİ DESTEKLİYOR 

GAP İdaresi, Frito Lay Türkiye ve Silvan Kaymakamlığı işbirliğiyle faaliyete geçen Silvan Cheetos Çocuk Okuma Odası'nda, bölge çocuklarına yönelik olarak erken çocukluk programları, eğitim programları, sanatsal ve kültürel programlar, spor faaliyetleri; çocukların ailelerine yönelik olarak da rehberlik hizmetleri, sağlık, anne-çocuk eğitimi, işlevsel okur-yazarlık eğitimi verilecek. Frito Lay, diğer okuma odalarında olduğu gibi Silvan'da da çocuklara okumayı, araştırmayı ve öğrenmeyi sevdirmeyi amaçlıyor. 

Proje hakkında bilgi veren Frito Lay Temsilcisi Dilek Ergenkom, "Cheetos Çocuk Okuma Odaları projesini hayata geçiren Frito Lay Türkiye'nin amacı; özellikle yoğun ihtiyacı olan bölgelerde eğitime destek olmak ve farklılık oluşturmak. Açılan okuma odalarında hedef; gerek okul öncesi gerekse okul çağındaki çocukların eğitimlerine destek olabilmek ve sürdürülebilir bir katkı sağlamak. Okuma Odaları Projesi ile GAP Bölgesi'nde okul ve okul öncesindeki çocukların ders çalışabilecekleri, sportif, kültürel ve sanatsal faaliyetlerden yararlanabilecekleri mekanlar oluşturuluyor. Böylece, çocukların zihinsel, duygusal ve bedensel gelişimleri destekleniyor ve çocuklarının aileleri bilinçlendiriliyor" dedi. 

Hizmet vermeye başlayan Batman, Nusaybin, Ömerli, Adıyaman, Gölbaşı ve Silvan Cheetos Çocuk Okuma Odalarının donanımını sağlayan Frito Lay'in, eğitim için gerekli araç gereçleri de temin ettiği belirtildi. Açılış töreninde davetlilere pasta ve içecek ikram edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2006 Salı 15:25:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?