7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Silvan'da devir teslim

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 28 Mart yerel seçimlerinde Demokratik Toplum Partisi'nden (DTP) Belediye Başkanı seçilen Fadıl Erdede, eski Başkan Fikret Kaya'dan görevi teslim aldı.

DTP'li Belediye Başkanı Fadıl Erdede, Kaya'ya yaptığı hizmetler dolayısıyla teşekkür ederken, "Geçen 5 yılda en iyi hizmetlerin yapıldığı kanaatindeyim. Silvan Belediyesi Türkiye'nin son zamanlarda hizmete önem veren belediyelerden bir tanesidir. Ben belediye başkanı değilim, kendimi de belediye başkanı olarak görmüyorum. Ben burada koordinatör olacağım. Yapacağım hizmetlerde ve çalışmalarda oluşturacağımız komisyonlarla halkımızın, partimizin ve encümenlerimizle paylaşacağız. Belediyenin kapısı bize oy veren ve vermeyen herkese eşit mesafede açık olacaktır" dedi.

Başkan Erdede, İlçe Seçim Kurulu'ndan mazbatasını aldıktan sonra DTP İlçe Başkanı Eşref Mametoglu, İl Genel Meclisi üyeleri, Belediye Meclis üyeleri ve kalabalık bir grupla birlikte geldiği belediyede halka hitaben yaptığı konuşmada, "28 Mart'ta 11 bin 264 seçmenin oyu ile seçildim. Ama artık 100 bini aşan bir nüfusun hizmetkarıyız. Silvan'ın çağdaş ileri şehirleşmesi için hizmet eden çalışmalar yapacağız" ifadelerini kullandı.

Eski Belediye Başkanı Fikret Kaya ise, "İktidarlar gelip geçicidir. Hizmetler kalıcıdır. Ben 5 yıllık görevimde tüm vatandaşlarımıza eşit mesafede oldum. Belediyenin kapısını, parti gözetmeksizin tüm vatandaşlarımıza sonuna açık tutuk. Bu kapı halkın kapısı oldu. 5 yıl halkın hizmetini yaptım. Bundan sonra da yinede halkın hizmetkarı olacağım. Belediye başkanlığı dönemimde hiç kimsenin adamı olmadım. Hep halkım için çalıştım. Belediyeler halkın yeridir. Şahısların yeri değildir. Türkiye geneli de 99 belediye almak küçümsenecek bir rakam değil. Büyük bir başarıdır. Hedeflenen rakamlara ulaşılmıştır. Bu çalışmalarında görev alan ve oy veren tüm yurttaşlarıma teşekkür eder yeni belediye başkanımıza görevinde ve çalışma arkadaşlarına başarılar diliyorum" şeklinde konuştu
DTP İlçe Başkanı Eşref Mametoglu, "Bu halka kim daha fazla, aş, iş ve emek verirse bu halk da, elindeki iradesini ona teslim edecektir. Bu halkın elindeki iradeyle bu mücadelede hangi aşamalara gelindiği herkes tarafından görülmüştür. DTP olarak, Hakkari'de Yüksekova'da nasıl oyların yüzde 80 ve 90'nı aldıysak 5 yıl sonra bütün bölgede oylarımızı yüzde 90'lara taşıyacağız. Belediyelerin hizmet yeri olduğunu görmekteyiz. Biz de DTP olarak bu halka hizmeti kendimize görev bildik. Halkımız da bu hizmetleri aldığını hissedince hem halkımız hem de biz mutluluk duyarız. Belediyelerde hizmetler, elbette ki halkın iradesiyle yürütülmektedir. DTP adına Belediye Başkanımıza, belediye encümenlerimize ve belediye çalışanlarına hizmetlerinizden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Silvan Belediye Başkanı Erdede, devir-teslim töreninden sonra konferans salonunda tebrikleri kabul etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 15:03:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?