7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Silvan'da elektrik gerginliği

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde abonelerin borçları nedeniyle elektriklerini kesen DEDAŞ ekipleri ile aboneler arasında gerginlik yaşandı.

DEDAŞ ekipleri, Silvan ilçesinde elektrik abonelerinin borçlarını gerekçe göstererek elektrikleri kesince aboneler tepki gösterdi. Gazi Caddesi'nde bulunan işyerlerine yönelik baskınlar yapan DEDAŞ ekipleri, abonelerin tepkisiyle karşılaşınca polisten yardım istedi. DEDAŞ kaçak ekipleri polis ekipleri ile birlikte harekete geçince abonelerle DEDAŞ ekipleri arasında yine gerginlik çıktı.

İlçe esnafı, yapılan elektrik denetimleriyle ilgili özetle şöyle konuştu:
"Seçimden sonra DEDAŞ baskınlarını arttırdı. Bu siyasi bir karardır. Kişiye göre muamele ediliyor. Birçok kişinin borcu olmasına rağmen, sadece ellerindeki listeye göre iş yerlerimize gelerek elektriğimizi kesiyorlar. Borcumuzu hemen ödüyoruz. Onlar yok elektriği keseceğiz diye diretiyorlar. Çoğu zaman eve ekmek bulamıyoruz. İş yapamıyoruz. Ekonomi kriz yüzünden iş yapamaz duruma geldik. Seçim öncesinde neden ekipler çalışmadı da seçim sonrası bu baskınları artırdılar. Herkes görevini yapıyor. Ama bize herhangi bir uyarı ve süre verilmeden, elektriklerimiz kesiliyor. Bize birkaç gün süre verilsin borçlarımızı yatıracağız."

DEDAŞ yetkilileri ise "Can güvenliğimiz olmadığı için polis ekiplerinden yardım istedik. Polis ekipleriyle birlikte çalışmalarımız yürüttük. Esnafa borçlarını ödemeleri için bir hafta süre verildi" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 15:42:07
Güncelleme :17 Nisan 2009 Cuma 16:48:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?