7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Silvan'da izci liderlik kursu

 Milli Eğitim Bakanlığı'nca hazırlanan 'İzci liderlik temel kursu' Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde başladı. 

Silvan Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün başvurusu üzerine İzci Liderlik Temel Kursu, Silvan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) konferans salonunda 90 kursiyerin katılımı ile başladı. Kurs açılış törenine Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Ok, Şube Müdürü Abdulmenaf Çelebi, çok sayıda okul müdürü ve öğretmenler katıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün onayıyla açılan kursta Milli Eğitim Bakanlığı eğitim vermek üzere 3 yönetici görevlendirdi. 

Kurs Müdürü Mehmet Açıkbaş, 10 gün sürecek kurs süresinde kursiyerlere izciliği anlatmak, liderlik vasıfları kazandırmak ve iyi insan, iyi yurttaş yetiştirmek amacında olduklarını sağlık bilgileri verileceğini, kurstan sonra kursiyerlere sertifika verileceğini söyledi. 

Açılışta bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdür Vekili Ok, Bakanlık nezdinde başlatılan kursa çok önem verdiklerini belirterek, "Her türlü bilgiye sahip olmamız için bölgemize hizmet eğitimi bölümünün açılması gerekmektedir ve bu kursa katılacak öğretmenlerimizin sürekli katılmalarını istiyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 14:09:26
Güncelleme :27 Ocak 2009 Salı 14:11:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?