7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Silvan'da kadına sosyal gelişim kursu

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi Belediyesi Meya Sosyal Gelişim ve Danışmanlık Merkezi'nde kadınlara yönelik başlatılan eğitim kursları devam ediyor. 

Merkezin sorumlusu Gülay Söker, bayanlara yönelik başlatılan bilgisayar, okuma yazma ve İngilizce kurslarına ilginin oldukça yüksek olduğunu söyledi. 

2 ay önce başlayan kurslara 107 kadın ve genç kızın devam ettiğini belirten Söker, "Okuma yazma, bilgisayar, İngilizce kurslarının yanı sıra danışmanlık hizmetlerimiz de yoğun talep görüyor. 

Kadına yönelik şiddet konusunun tartışıldığı panele kadınlar büyük bir ilgi gösterdi. Program sonrasında kadınların yüzünde bir şeyler öğrenmiş olmanın verdiği güven vardı" dedi. Haftanın 6 günü bilgisayar kursuna 40, İngilizce kursuna 27 ve okuma yazma kursuna 40 da kadının devam ettiğini belirten Söker, kursların Kaymakamlığın verdiği öğretmen desteğiyle devam ettiğini kaydetti. 

Üçer aylık dönemleri kapsayan kursların devam edeceğini ifade eden Söker, yakın zamanda, kadının uzun vadede istihdamını sağlayacak mesleki beceri ve el sanatları faaliyetlerini başlatmayı hedeflediklerini açıkladı. Silvan kadınını ekonomik yaşama katma ve girişimcilik ruhu kazandırmanın ilçeye önemli getirilerinin olacağını aktaran Söker, bu gelişmenin kadında özgüven sağlayacağını ifade etti. 

Silvan Belediyesi Meya Sosyal Gelişim ve Danışmanlık Merkezi Sorumlusu Gülay Söker, "Kadınlar ev gezmelerine gitmektense, zamanlarını merkezimiz bünyesinde verilen kurslara ve diğer hizmetlerimizden yararlanmaya ayırmayı tercih ediyor. Silvan'da kendilerini ifade edebilecekleri sosyal alanların yoksunluğu, kadınlar için güzel ve önemli bir alternatif olarak kurulan merkezimize olan ilgiyi arttırıyor. Buraya düzenli olarak gelen kadınlarımızda gelişmesini istediğimiz hedef, ortaklık ve dayanışma ruhunun artmasıdır. Kadının doğasında var olan bu özelliklerin artarak gelişmesi bizi mutlu ediyor" diye konuştu. 

Silvan Belediyesi Meya Sosyal Gelişim ve Danışmanlık Merkezi'nde okuma yazma kursuna gelen 40 yaşındaki Nahide Alphan, "Okuma yazma bilmediğim için büyük zorluklar yaşıyorum. Çoğu zaman toplumdan uzak bir yaşam içinde olduğumuzu düşünüyorum. Kendimizi ifade edebilmemiz için okuma yazma şart. Harfleri tanımıyoruz, yazamıyoruz. Tek başımıza bir yerden bir yere gidemiyoruz, mutlaka birileri de yanımızda bulunmalı. Bu bilmezlik, bizi sürekli birilerine bağlı hale getiriyor. Silvan'da böyle bir merkezin belediyemiz tarafından hayata geçirilmiş olmasını çok önemli buluyorum. Merkezi faaliyete geçiren belediyemize ve şu an bu çalışmaların yürütülmesinde katkısı olan herkese teşekkür etmek istiyorum" dedi. 
İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2006 Çarşamba 14:18:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?