8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Silvan'da kuaförlük kursuna büyük ilgi

Diyarbakır İŞKUR İl Müdürlüğü ve Silvan Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile bayanlara yönelik kuaförlük kursu açtı. 

Silvan Halk Eğitim Merkezi ile İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliğiyle ÇATOM'da genç kız ve kadınlara yönelik meslek edindirme ve istihdam sağlama amaçlı biçki-dikiş ve kuaförlük kursu açtı. Silvan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nimet Potattağ, "Bu kursa 20 asil ve 5 yedek olmak üzere 25 bayanın kaydı yapılmıştır. Bu kursa katılan ÇATOM merkezinde kurs gören bayanlara kuaförlük mesleğinin gerektirdiği bilgi ve beceriler kazandırılacak ayrıca kursiyerlere 6 aylık kurs süresi boyunca günde 15 TL ücret ödenecektir. 

Silvan ilçesinde istihdamı sağlayacak kurs faaliyetlerine ağırlık verileceğini, meslek edindirme ve gelir getirici kurs faaliyetlerini gerçekleştirecek proje çalışmalarında bulunacağını" belirtti. 

Kurs Öğretmeni Hediye Okan, "Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz ile İŞKUR il Müdürlüğümüz bünyesinde bayanlara yönelik meslek edindirme ve istihdam sağlama amacıyla kuaförlük kursu başlanmış bulunmaktayız. Kurs süresince kursiyerlerimiz gerekli saç bakım ve yapım, cilt bakım ve makyaj konusunda eğitim göreceklerledir. Kurs sonunda kursu başarı ile bitirenlere sertifika vereceğiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 11:16:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?