8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Silvan'da Kütüphane Haftası

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde '45. Kütüphane Haftası' dolayısıyla kutlama programı düzenlenirken davetlilere müzik ziyafeti sunuldu.

İlçe Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen programa Silvan Kaymakamı Veysel Beyru, Emniyet Müdürü Fatih Çalışır, İlçe Jandarma Komutanı Emre Başatlı, Kütüphane Müdiresi Mualla Atalay, personel, daire amirleri, öğretmenler Silvan Lisesi öğrencileri ve okuyucular katıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından açılış konuşmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Halk Kütüphanesi Müdiresi Mualla Atalay, "Bilgi ve bilimin birbirlerine doğru yöntemlerle hızlı ve sistematik biçimde ulaşılması görevini getiren kütüphaneler, bireyin öğrenme ve araştırma becerilerini artırmakta, bilginin paylaşılmasını sağlamaktadır. Kütüphaneler sadece kitapların bulunduğu mekanlar değil, yaşam ve öğrenme merkezleridir. Her mahalleye bir kütüphane kurulursa okuma oranı daha da yükselecektir" dedi.

Kaymakam Veysel Beyru, yaptığı konuşmada, "Çocuklarımızın, öğretmenlerimizin çok okuması, kendilerini geliştirmesi ve kendilerini yenilemesi bir zarurettir. Bunun için kütüphanelerimizi zenginleştirmeye, teknolojiyle donatmaya çalışıyoruz. Öğretmenlerimizin çocukları mutlaka daha çok kitaba ve kütüphanelere yönlendirmesini bekliyoruz. Kütüphane Müdiremiz kütüphanedeki kitapların kullanma ve kullandırmasını çok iyi yapmaktadır. Silvan'ın 5 yıl önceki okuma seviyesi ile şimdiki okuma seviyesi aynı değil.

'Silvan Okuyor' kampanyası çerçevesinde projeler yapıldı. Daha sonra kitaplar akın akın gelmeye başladı. Silvan'da kitap okuma seviyesi yükseldi. Amacımız daha fazla okumaktır. Okumaya, kitaba emek veren herkese teşekkür ediyor, 45. Kütüphane Haftası'nı kutluyorum" ifadelerini kullandı.

İlçe Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen program çerçevesinde davetlilere müzik ziyafeti sunulurken, kütüphane personeli tarafından parodi gösterisi sahnelendi. Bir öğrenci tarafından kütüphane adlı şiirin okunmasının ardından 'Kütüphane' adlı sinevizyon gösterimi yapıldı. Karma kitap sergisinin açılışının ardından sergi gezildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Mart 2009 Salı 16:40:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?