9
Mayıs
2024
Perşembe
DİYARBAKIR

Silvan'da öğrencilere moral gecesi

SİLVAN'DA ÖĞRENCİLER İÇİN MORAL GECESİ DÜZENLENDİ

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde belediye bünyesinde faaliyet gösteren Meya Farqin Eğitim Destek Evi, SBS öncesi öğrencilere moral gecesi düzenledi.

Silvan Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Belediye Başkanı Fadıl Erdede, Eğitim Destek Evi gönüllü öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı. Açılış konuşması yapan Eğitim Destek Evi Koordinatörü Umut Güngür, etkinliğin SBS öncesi öğrencilere moral ve motivasyon açısından önemli olduğunu belirtti. Silvanlı öğrenciler için yeni bir eğitim destek evi açacakları müjdesini veren Silvan Belediye Başkanı Fadıl Erdede ise, "Eğitim en önemsediğimiz alanlardan bir tanesidir. Bu yüzden

geleceğimiz olan çocuklarımız için tüm imkanlarımızı sunmaya hazırız. Eğitim destek evi öğrencileri için yeni bir yer inşa edeceğiz. Eğitim destek evi ve yapılan çalışma ve etkinliklerde emeği geçen öğretmen ve idareci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kendi yazdıkları "Ziman Şirine (Tatlı Dil)" adlı tiyatro oyununu sahneleyen eğitim destek evi öğrencileri, oyunla büyük beğeni topladı. Öğretmenlerden oluşan grubun Kürtçe Türkçe şarkılar seslendirdiği etkinlikte, son olarak Silvan Belediyesi'ne bağlı Zembilfroş Sanat Merkezi sanatçılarından Hozan Şahin sahne aldı. Şahin'in söylediği Kürtçe şarkılar eşliğinde öğrenciler halay çekti. Program bitiminde ise öğrencilere pasta ve içecek ikram edildi.

SİLVAN'DA ÖĞRENCİLER İÇİN MORAL GECESİ DÜZENLENDİ
SİLVAN'DA ÖĞRENCİLER İÇİN MORAL GECESİ DÜZENLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2011 Cuma 16:57:04
Güncelleme :3 Haziran 2011 Cuma 17:27:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?