7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Silvan'da OKAP Projesi start aldı

SİLVAN'DA OKAP PROJESİ START ALDI

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Okul Eğitim Kalitesinin Artırılması Projesi (OKAP) yapılan toplantıdan sonra start aldı.

Silvan Kaymakamlığı toplantı salonunda yapılan toplantıya Silvan Kaymakamı Doğan Demirdaş, Kars Milli Eğitim Müdürlüğü İlköğretim Müfettişi Mesut Şentürk Kars Teftiş Kurulu Başkan yardımcısı Osman Bahçe Kağızman İlçe Milli Eğitim Müdürü Fesih Altay, Silvan Jandarma Komutanı Emre Başatlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürü Faysal Yaşa, kurum amirleri, tüm okul müdürleri ve çok sayıda öğretmen katıldı. Toplantı açılışında konuşma yapan Silvan Milli Eğitim

Müdürü Seyithan Erboğa, "Sayın Kaymakamımızın bu getirmiş olduğu büyük projeden dolayı kendisine camiamız adına teşekkür ediyorum. Bu projeyi bugünden itibaren hayata geçiriyoruz, çok heyecanlıyız. 2009-2010 eğitim yılında bu proje bizlere artılar kazandıracaktır. Bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum'' dedi.

Kaymakam Doğan Demirdaş, ''Bu projeyi Kars Vali yardımcılığı dönemimde proje kordinatörlüğünü yapmaktaydım, Kars'ta bu proje sayesinde gerçekten çok başarılar sarf ettik. Silvan'a kaymakam olarak atandığımda böyle bi projenin Silvan için de gideceğini düşündük ve bugün startını veriyoruz. Silvan'da daha önce de eğitim için güzel projeler olduğunu duydum. Bunun gibi güzel çalışmalar olduğunu duyduğumda biraz daha hedefimize ulaşacağını düşündüm. Her bir projenin sonunda bir ödülün hak olduğunu düşünüyorum. Bu ödülün Silvan ilçe merkezindeki okullar arasında birinci olarak çıkan okulumuza 10 bin TL değerinde para aktarılacaktır. Köyler arasında da birinci olan okul aynı miktarda ödülendirecektir. Ve ayrıca başarılı olan okul yöneticilerine Suriye gezisi düzenlenecektir. Başarı hiçbir zaman ödülsüz kabul edilmeyecektir'' şeklinde konuştu.

Kaymakam Demirdaş, "Silvan bu projede başarılı olduğu zaman her tarafa örnek olacaktır. Tabii bu başarı sadece kişilerle olmayacaktır. Bu projeye tüm kurumlar sivil toplum örgütleri her kesimden destek vermeleri gerekmektedir. Hepimiz bir uyum içinde olmamız lazım, beraber başarıya gideceğiz. Bütün öğrencilerimiz birer deniz yıldızlarıdır bu yıldızlarımızı büyütmek için buralardayız. Bu projemiz hayırlı olsun, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' ifadelerini kullandı.

Daha sonra proje hakında bigi veren Kars İlköğretim Müfettişi Mesut Şentürk, ''Projenin amacı okullar arasında kendilerine bir hedef belirlemeleri. Bu hedeflerini İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirildikten sonra çalışmaların başlatılması müdürlerin bu projeyi takip edip okullarda hızlı bir değişim hedeflenmeli. Bu projenin kısaca amacı; akademik başarı, eğitsel başarı, fiziki iyileştirme, kültürel yarışmalar, kurumlar arası işbirliği, paylaşanların eğitimi şeklinde hedeflenmektedir'' diye konuştu.

SİLVAN'DA OKAP PROJESİ START ALDI
SİLVAN'DA OKAP PROJESİ START ALDI
SİLVAN'DA OKAP PROJESİ START ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 17:26:00
Güncelleme :15 Ekim 2009 Perşembe 21:09:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?