7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Silvan'da okullar denetleniyor

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Kaymakam Veysel Beyru, Kazım Karabekir İlköğretim Okulu'nda yapılan çalışmaları denetledi.

Kazım Karabekir İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Ayhan Coşkun ile birlikte okulda incelemelerde bulunan Silvan Kaymakamı Veysel Beyru, 1958 yılında yapılan ve 51 yaşında olan Kazım okulun fiziki olarak ömrünü doldurduğunu söyledi. Kaymakam Beyru, "Kazım Karabekir İlköğretim okulu fiziği olarak çok eski bir okul olduğu için duvarlardaki sıvalar dökülmektedir. Bu binanın yerine daha modern daha kaliteli bir bina yapılması için çalışmalar başlatacağız. Ancak burada görev yapan öğretmenleri özverili çalışmaları sonucu okulun hem çevre, hem de kötü görünümde arındırılmış bir şekilde çalışmalar yürütülmüştür.

Okulun tuvaletlerinde hijyenik bir ortama kavuşturulmuş, fen derslerinde deney laboratuar sınıfı oluşturulmuş, öğretmenler odası düzenlenmesi yapılmış, okulun su ihtiyacı giderilmesi için su deposu yapılmış olup, güzel bir çalışma yürütmüşler. Burada bir ders çıkarmamız lazım. 2012 yılında Silvan adına çok büyük başarılar bekliyoruz. Bugün eğitime verdiğimiz desteğin ve yatırımın karşılığını ileriki zamanda hep beraber alacağız. ÖSS ve SBS sınavlarında her geçen gün daha da büyüyen başarılar elde ediyoruz. Buda velinin eğitime olan desteğini artmasına neden oluyor.

Velinin kafası rahat olursa, velinin çocuklarının eğitimiyle daha yakında ilgilenecektir. Bu da veliye öz güveni sağlamakla olur. Biz bizi sorgulayan veli istiyoruz. Biz rakamlarla konuşan okul aile birliği ve idareci istiyoruz. Bugün burada, rakamlarla elimize bilgi veren bir anlayış vardır" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, "Bugün burada arkadaşlarımız görevlileriyle ilgili bir yol haritası çizmiş ve çalışmalarını tamamlamışlardır. 1958 yılında yapılan Kazım Karabekir İlköğretim okulumuz 51 yaşında onarım ve tamirat işleriyle de ilgilenmek gerçekten zordur. Öğretmen arkadaşlarımızın, kul idarecilerin ve Okul Aile Birliği'nin bu çalışma ve faaliyetleri takdir edilmelidir. Eğitim kurumlarımızda çalışmak ve yöneticilik yapmak bir sanattır. Bu sanatlarını icra eden birçok arkadaşlarımız vardır. Kurumum adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Okul Aile Birliği Başkanı Yakup Çelik, "Burada okuyanlar ve okuyacak olanlar bizim evlatlarımız. Çocuklarımızın rahat bir ortamda eğitim- öğretim görmelerini sağlamak bizim görevimizdir. Biz de okul idareci arkadaşlarımızla önce neler yapabiliriz diye sorunları masaya yatırarak, Kaymakamlık ve Milli Eğitim'in de desteklerini alarak çalışmalarımızı bu aşamaya getirdik. Bundan sonrada çalışmalarımız devam edecektir" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 15:42:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?