5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Silvan'da okullar hazır öğretmen yok

Silvan ilçesinde okullar onarılarak 2007-2008 eğitim-öğretim dönemine hazır hale getirilirken, 265 öğretmen açığı olduğu bildirildi.


Silvan Kaymakamı Veysel Beyru, öğretmen açığı sorununun geçmiş yıllarda da yaşandığını, ancak her yıl iyiye doğru gittiklerini belirterek, hedeflerinin ilçede eğitim kalitesini yükselmek olduğunu söyledi. 265 öğretmen açığı bulunduğunu ifade eden Kaymakam Beyru, "İlçemizde şu anda görev alacak 635 kadrolu, 130 sözleşmeli ve 70 okul öncesi öğretmen arkadaşımız mevcuttur. 265 öğretmene daha ihtiyaç vardır. Bu açığımızı da 4 yıllık fakülte mezunu olma şartı ile alacağımız ücretli öğretmenlerle gidereceğiz. 2007-2008 eğitim-öğretim yılında öğrencilerimizin dersleri boş geçmeyecektir" dedi.


Taşımalı eğitim kapsamında yemek ve taşıma ihalelerinin sorunsuz bir şekilde yapıldığını ifade eden Kaymakam Beyru, "İlçemize bağlı Beypınar, Tokluca ve Karacalar köylerimizde 30 derslik yapılarak, bu köylerimiz de taşımalı eğitim sistemine geçti. Bazı köylerimizde derslik sıkıntımız var, bunları da aşmak için çalışmalarımız devam etmektedir. İlçemize eğitimde büyük katkı sağlayacak olan Anadolu ve Anadolu Öğretmen Lisesi'ni kazandırdık. Bu okullarda okuyacak öğrencilerimizin yurt sorunlarını çözmek için arsalar aldık. Bina yapımı için finansman desteğine ihtiyacımız var. Bu ihtiyaçlarımızı karşıladıktan sonra eğitim açısından ilçemizde hiçbir sıkıntı yaşanmayacaktır" diye konuştu.


Kaymakam Beyru ayrıca, 2007-2008 eğitim-öğretim yılında liseden mezun olan ve maddi durumu olmayan 50 öğrenci, lise 3. sınıfta okuyan 85 öğrenci, Sağlık Meslek Lisesi'nde okuyan 10 öğrenci ve METEM'de okuyan 5 öğrenci olmak üzere toplam 150 öğrenciyi özel dershaneye göndereceklerini açıkladı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2007 Salı 15:55:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?