7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Silvan'da örnek davranış

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde hayırsever bir vatandaş, okul yapımı için arsasını bağışladı.

Silvan'da yeni bir okul binası yapılması için hayırsever Mehmet Akif Azizoğlu, arazi bağışında bulundu. Bağış nedeniyle Silvan Kaymakamlığı'nda yapılan protokol törenine Kaymakam Veysel Beyru, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Ok, İlçe Özel İdare Müdürü Şükrü Onat katıldı.

Kale Mahallesi'nde bulunan 26 bin 678 metrekare arsasını yeni bir okul yapılması için bağışlayan hayırsever Mehmet Akif Azizoğlu, "Doğup çocukluğumuzu geçirdiğimiz bu güzel ilçemizde güzel bir şeyler yapabilmek için her fırsata gayret gösterdik. Arsamızı Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışlıyorum ve inşallah bu arsa içinde yapılacak okulun gençlerimizin millete hayırlı evlatlar yetiştireceğini ümit ediyorum. Herkese hayırlı olmasını diliyorum'' dedi.

Kaymakam Veysel Beyru ise, "Silvan'ın kaliteli eğitime, sosyal gelişmeye ihtiyacı vardır. Son 5 yıldır bu çalışmalara devam edilmektedir. Eğitime yapılan yardımlar iyiliklerin en güzeli. Bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde çocuklarımızın, gençlerimizin daha iyi yetişmesi, onları geleceğe hazırlamamız ülkesine, milletine, insanlığa faydalı birer kişiler olarak yetişmesi için böyle bir fırsatlara imkan verilmesi, bu konularda kullanılmış olması da ayrıca övgüye değer. Hayırsever vatandaşımızın yapmış olduğu bu katkıyı çok değerli bir katkı olarak görüyorum ve kendisine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 14:06:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?