8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Silvan'da referandum gerginliği

SİLVAN'DA REFERANDUM GERGİNLİĞİ

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde oy verme işlemleri devam ederken, sandıkları ziyaret eden BDP İlçe Başkanı Abdullah Eflatun ile güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşandı.

Oy verme işlemlerinin başlamasıyla ilçe merkezinde bulunan sandıklarda oy kullanan vatandaşları Belediye Başkanı Fadıl Erdede, BDP İlçe Başkanı Abdullah Eflatun ziyaret etti. Kazım Karabekir İlköğretim Okulunda yapılan oy kullanma işlemleri sırasında Eflatun ile polisler arasında tartışma yaşandı. Polis, sizin burada oy kullanma işleminiz olmadığı için sizi içeriye alamam demesi üzerine polis ile BDP'liler arasında tartışma yaşandı. Bir polis memuru cep telefonuyla BDP'lilerin görüntüsünü çekince tansiyon yeniden yükseldi. Çıkan tartışmayı görüntülemek isteyen basın mensupları polisler tarafından engellenirken, görüntü alan basın mensupları hakkında polis tutanak tuttu.

Anayasa değişikliği için gerçekleştirilen halk oylamasında sandık başına giden vatandaşların oy verme işlemleri ise devam ediyor.

SİLVAN'DA REFERANDUM GERGİNLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2010 Pazar 13:58:04
Güncelleme :12 Eylül 2010 Pazar 14:44:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
diyarbakırlı IP: 88.252.20.xxx Tarih : 14.09.2010 09:51:31

oy kullanma işlemimi bitirdiğimde içeride duran bir grup bdp li tarafında hakarete uğradım. demokratik bir seçim olmuşmuş.