7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Silvan'da seçim toplantısı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 29 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler için toplantı yapıldı.

Silvan Kaymakamı Veysel Beyru başkanlığında Öğretmen Evi'nde yapılan toplantıya Belediye Başkan adayları ve siyasi parti ilçe başkanları katıldı. Toplantıda 29 Mart günü seçim güvenliğinin sağlanması hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Kaymakam Veysel Beyru, 29 Mart seçimlerinde köy birimleri ve ilçe merkezinde acil kriz masası kurulması için çalışma yapacaklarını söyledi. Kaymakam Beyru, "Seçimin huzurlu bir ortamda yapılması temennimizdir. Oluşabilecek sorunları karşılıklı çözmemiz daha sağlıklı olacaktır. Daha önceki seçimlerde ceza alan vatandaşlarımız vardı. Ve küçük çapta olaylar yaşanmıştı. Bu seçim sandık başkanlarına çok iş düşmektedir. Sandık başlarında oluşabilecek sıkıntıları ve irade dışı müdahaleleri zamanında güvenlik güçlerimize ve parti başkanlarına ulaştırılırsa sorun büyümeden çözülmüş olacaktır" dedi.

CHP Silvan Belediye Başkan Adayı Hanifi Kızıl ise, "Tüm partiler olarak gençlik kollarına sahip çıkmamız gerekiyor. Kim kazanırsa kazansın önemli olan Silvan için birlik ve beraberliğimizdir" şeklinde konuştu.

AK Parti Belediye Başkan Adayı Metin Kılıçaslan da, "Seçimler bir yarıştır. Bu seçimin de huzur, sevgi ve sağlık içerisinde geçmesini temenni ediyorum. Yaklaşık bir aylık seçim çalışmaları sürecinde ilçemizde tüm siyasi partiler çok güzel dayanışma örneğini sergiledik. Seçim günü de kimse kimsenin iradesine ipotek koymasın, seçim sonucunda kazanan Silvan olsun" diye konuştu.
DTP Belediye Başkan Adayı Fadıl Erdede, "Siyasi partiler demokrasinin güvencesindedir. İlçemizde de çok güzel bir seçim havası var. Kimse kimseye kırılmadan, partiler birbiriyle uğraşmadan her parti demokrasi örneğini sergileyerek seçim çalışmalarını yürütmektedir. Seçim günü sandıklarda hiçbir sıkıntının yaşamayacağına eminiz. Güvenlik güçlerimizin gerekli tedbirleri alarak iyi niyet çabasını göstereceklerine inanarak DTP olarak biz de iyi niyet çabamızı göstereceğiz" ifadelerini kulandı.

İlçe Jandarma Bölük Komutanı Emre Başatlı, köy birimlerinde personelin sandık güvenliğini saylayacağını belirterek, "Partilerin seçim çalışmaları döneminde hiçbir sıkıntı yaşanmaması, Silvan adına sevindiricidir. Seçim günü de hiçbir sıkıntının yaşamayacağını diliyorum. Bu konuda tüm partilere çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.

İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çalışır, ilçe merkezinde sandık kurulacak bölgelerde ekiplerinin gerekli tedbirleri alacağını kaydederek, "Sıkıntı yaşanacak yerlerde ise parti başkanları veya adaylar beni arayarak zamanında gerekli müdahaleleri yapacağız. Seçim güvenliği ve bir kargaşaya sebebiyet vermemek için seçmenler sandıklarda oyunu kullanmaya gelen vatandaşlarımız TC kimlik numaraları ve nüfus cüzdanlarıyla birlikte gelmeleri gerekmektedir. Tüm partilere başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 15:47:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?