7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Silvan'da T.C kimlik numarası kuyruğu

29 Mart yerel seçimlerinde kimliklerinde T.C kimlik numarası bulunmayanların oy kullanamayacağını öğrenen Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki vatandaşlar, Nüfus Müdürlüğü önünde izdihama neden oldu.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) yaptığı duyurunun ardından nüfus cüzdanlarında T.C kimlik numarası bulunmayan ve Silvan Hükümet Konağı'ndaki İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne akın eden vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturdu.

İlçe Nüfus Müdürü Recep Vanlıoğlu, YSK'nın duyurusundan sonra günde 200 vatandaşın nüfus cüzdanlarını değiştirmek için kendilerine müracaatta bulunduklarını, T.C kimlik numarası bulunmayan nüfus cüzdanlarını değiştirmek isteyenlerin hafta sonu dahil 27 Mart günü mesai bitimine kadar müdürlüklerine gelebileceklerini belirtti. Seçimlere az bir zaman kala YSK'nın aldığı bu karara tepki gösteren vatandaşlar ile nüfus memurları arasında zaman zaman gerginlikler yaşanırken oy kullanmak için nüfus cüzdanlarını değiştirmeye gelen köylü vatandaşlar, ortaya çıkan durumdan rahatsız olduklarını belirttiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 15:00:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?