8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Silvan'da yıl sonu etkinliği

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Belediye Kültür Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Zembilfiroş Sanat Atölyesi yıl sonu etkinliği düzenledi.

Halka açık yapılan etkinliğe ilgi yoğun olurken, salonun küçüklüğü nedeniyle izleyiciler yer sıkıntısı çekti. Program 5 yıllık hizmet süresini bitiren Silvan Belediye Başkanı Fikret Kaya'nın konuşması ile başladı. Kaya, 5 yıllık hizmet süreleri boyunca halktan aldıkları güçle kıt olanaklarla hizmet yapmaya çalıştıklarını, ilçenin önemli sorunlarını çözdüklerini dile getirdi. Konuşmanın bitimi ile 5 yıllık hizmet süresinde yapılan hizmetlerin yer aldığı sinevizyon gösterimi ile program devam etti.

Ardından bir komedi oyunu sahnelendi. Oyuncuların performansı ve oyunun bol komedi vurguları salonda kahkahalarla izlendi. Oyun siyasetin hamaset ve yalanlar üzerine nasıl kurulduğunu, rant döngüsü ile etrafına nasıl "Yiyicileri" topladığını komedi tarzında anlatıyor. Siyasetin sermaye ve iktidar eksenli gelişiminin yol açtığı sorunları sorgulayan oyun, izleyicilere siyasetin insan harcayan yüzünün yol açtığı dramatik yönü anlatarak etkileyici bir yön kazanıyor. Tiyatrodan sonra sahne alan Zembilfiroş folklor grubunu, Zembilfiroş karma koronun sunduğu çalışma izledi. Sahne alan müzik grubu sunduğu hareketli repertuarlarıyla izleyicileri coşturdu. Program sanatseverlerin alkışlarıyla son buldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 14:01:53
Güncelleme :19 Mart 2009 Perşembe 14:10:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?