8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Silvan'da yol isyanı

SİLVAN'DA VATANDAŞLARIN YOL TEPKİSİ

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde geçtiğimiz hafta başlayan şiddetli yağmur nedeniyle yollar köstebek yuvasına döndü. Vatandaşlar bozulan yolları onarmadığı gerekçesiyle belediyeye tepki gösterdi.

Silvan'da son bir haftada etkili olan şiddetli yağışlar sonrasında şehir içindeki yollar adeta köstebek yuvası haline geldi. Yaz aylarında oluşan çukurlar kumla doldurulunca yağmur sonrası yollarda çukurlar tekrar ortaya çıktı. Çukurlu yolda ilerleyemeyen sürücüler zaman zaman trafiğin aksamasına neden olurken, meydana gelen bazı çukurların su birikintileri nedeniyle fark edilemediği öğrenildi.

Silvan Belediyesi ekipleri tarafından çukurların yaz döneminde kumla doldurulmasının geçici bir çözüm olduğu belirten vatandaşlar ise, "Geçici çözümler ile bu işler nereye kadar devam edecek? En ufak yağmurun ardından yollar delik deşik oluyor. Silvan'a bu yollar hiç yakışmıyor. Artık kesin ve kalıcı çözümler üretilmesini istiyoruz" diye konuştular.

Silvan Belediyesi ekipleri tarafından Feridun, Konak, Selahattin, Bahçelievler ve Yüksek Mahallesi'nde parke taşı döşeme çalışmaları yapılırken, ara caddeler onarılmayı bekliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2009 Cuma 21:54:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?