8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Silvan'da yollar yeniden yapılıyor

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Belediye Başkanı Fadıl Erdede, belediyenin yol ve kaldırım çalışmalarını yerinde denetledi.

Silvan Belediyesi tarafından başlatılan çalışmaları denetleyen Belediye Başkanı Fadıl Erdede, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başkan Erdede, Silvan'ın nüfusunun 42 bin değil, yaklaşık 65 bin olduğunu savunarak, bunun da İller Bankası'ndan alınan ödeneğe yansıdığını ve Silvan'da tekrar nüfus sayımı yapılması için girişimlerde bulunacaklarını açıkladı.

Havaların ısınması ile birlikte kenar mahallelere ağırlık veren belediyenin yol ve kanalizasyon çalışmalarını yerinde denetleyen Belediye Başkanı Erdede, ''Halkımızla el ele verip bütün zorlukların üstesinden geleceğiz'' dedi.

Erdede, "İlçemizin Nüfusu 42 bin değil, 65 bin civarındadadır. Bugün resmi rakamlara göre ilçemizin nüfusu 42 bindir. Seçmen sayımız ise 22 bindir. Bu büyük bir çelişkidir. İlçemiz nüfusu 65 bin civarında olmasına rağmen nüfus sayımının sağlıklı yapılmamasından dolayı İller Bankası'ndan aldığımız ödenekte büyük düşüş yaşanıyor. Nüfus sayımının tekrar yapılması için yetkili mercilere itirazımızı yapacağız. Şu anda belediyemiz kendi öz kaynakları ile çalışmalarını sürdürmeye çalışmaktadır. Halkımızdan aldığımız güç ve destekle üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz.

Göreve geldiğimiz günden bu yana stratejik planımızı hazırladık. Kendi ihtiyacımız olan parke taşı ve buzları biz üretiyoruz. Gerektiği zaman elimizin altında bulunan bu malzemeleri kullanıyoruz. Zaman kaybı ve maliyet açısından belediyeye büyük katkısı oluyor. İlçemizdeki yeşil alanların artırılması için de çalışmalarımız devam ediyor. Orta Çeşme Parkı'nın alanını genişletiyoruz" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 15:24:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?