7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Silvan'daki okullarda anlamlı proje

Sabancı Üniversitesi'nin 'Toplumsal Duyarlılık' projeleri kapsamında gerçekleştirdiği 'Kendini Keşfet' projesi Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde gerçekleştirildi.

Sabancı Üniversitesi tarafından geliştirilen ve kenar mahallelerde ve şehir dışında kalan okullarda eğitim gören çocukların sosyal hayata daha rahat ayak uydurmalarını hedefleyen proje Silvan'da gerçekleştirildi.

Bugüne kadar Van, Giresun, İzmir, Diyarbakır'da gerçekleştirilen proje, Silvan'da ilk defa hayata geçirildi. Proje kapsamında 150 ilköğretim öğrencisine ulaşılarak özgüvenlerini geliştirmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Projede üniversitelerinden yaklaşık 12 gönüllü öğrencinin görev aldığını vurgulayan 'Kendini Keşfet' projesi Başkanı Neşe Aktuğ, "Proje kapsamında 150 çocuğa ulaşıldı. Bu öğrencilerle birlikte çeşitli etkinlikler düzenlenerek onların daha farklı ortamlarda nasıl rahat edebileceklerini göstermeye çalıştık" dedi.
Aktuğ, "12 kişilik grup ile buraya geldik biz öğrencilerin kendilerini geliştirmek için her türlü faaliyeti gösteriyoruz. Başlangıç saatimiz 09.30, ders bitiş saati ise 15.30. Onlara her şey kavgayla değil de güzel konuşarak anlaşmalarını öğretiyoruz. Öğrencilerimize günde 2 saat sayısal dersi veriyoruz. 3 gündür Silvan'dayız. Çocuklarda müthiş ilerleme var ve bu 15 gün içinde elimizden geleni öğrencilerimizle yapmaya hazırız" diye konuştu.

Marmara üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Duygu Şimşek ise, "Bizim buraya gelmemizin sebebi çocuklara Kendini Keşfet projesini tanıtmak ve uygulamak. Ben 6. sınıf öğrencilerine bakıyorum, hepsi de çok iyiler. Projemiz iyi devam ediyor, burada olmakla ve çocuklara bir şeyler öğretmekle çok mutluyum. Biz Sabancı Üniversitesi olarak, Silvan Kaymakamı'na YİBO çalışanlarına ve Atatürk İlköğretim Okulu'na teşekkürlerimizi sunuyoruz" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2009 Cuma 19:13:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?