8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Silvan'ın araç filosu güçlendi

SİLVAN BELEDİYESİ'NİN ARAÇ FİLOSU GÜÇLENDİ

Silvan Belediyesi araç filosuna 9 tane daha yeni araç kattı. Yeni araç filosunda 28 metrelik itfaiye aracı büyük ilgi gördü. Yaklaşık 1 milyon TL'ye mal olan 9 araç vatandaşa tanıtıldı.

Satın alınan araçlar ilçe merkezi Gazi Caddesi üzerinde yapılan açılış töreninin ardında konvoy halinde tur atarak vatandaşlara tanıtıldı. Yapılan törene Silvan Belediye Başkanı Fadıl Erdede, BDP Silvan İlçe Başkanı Abdullah Eflatun, il ve belediye meclis üyeleri, belediye personelleri, BDP'li yöneticiler, Sivil toplum kuruluşları, mahalle muhtarları yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Yeni araçların üzerlerine Kürtçe-Türkçe pankartların asıldığı 1adet itfaiye, 1 adet kazıcı yükleyici kepçe, 1adet

foklift,1 adet damperli kamyon 3 adet sıkıştırmalı çöp aracı, 1 adet cenaze nakil aracı ve bir adet pikap vatandaşların ilgi odağı oldu. Belediye Başkanı Fadıl Erdede, yeni araç filosuyla ilçeye daha iyi hizmet sunacaklarını belirterek, "Silvan nüfus her geçen gün artmaktadır. İlçe olaraktan birçok ilçeden büyük olduğu kadar tarihi yapısıyla birçok medeniyete beşiklik etmiş bir kenttir. Vatandaşlara daha iyi hizmete vermek amacıyla araç bakımından güçlü olmak gerekiyor. Biz de kazıcı yükleyici kepçe,

forklift, Tamperli Kamyon, itfaiye aracı, cenaze Aracı, pikap ve 3 adet çöp sıkıştırma aracı olmak üzere toplam 9 yeni araç alarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Halka daha iyi hizmet sunmak amacıyla araç filomuza yeni takviyeler yapmaya devam edeceğiz. Araçlarımız halkımıza hayırlı olsun" dedi.

Başkan Erdede, makine parkında bulunan araçların çoğunun 92-93 ve 2007 model yılı aralığında bulunduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"Gerek iş kaybı yönünden gerekse işletim maliyeti yönünden belediyemize maddi ve manevi sıkıntılar yüklemekteydi. Bu yüzden makine parkımızın yenilenmesi amacı ile iller bankasının genel müdürlüğüne yapılan kredi başvurumuz onaylanmış 985 Bin TL kredi kullanılarak görmüş olduğunuz araçlar siz değerli halkımızın hizmetine sunulmuştur. Bu araçlar sayesinde ilçemizde meydana gelen aksaklık ve yatırımlara daha hızlı ve az maliyet ile müdahale etme şansı bulunmaktadır."

Erdede'nin konuşmasının ardından söz alan BDP ilçe Başkanı Abdullah Eflatun ise, "Barış ve Demokrasi partisi kanatları altında hizmetlerini yürüten belediyelerimiz çok değerli hizmetler yürütmektedirler. Bir örneğini de şu an burada görmekteyiz. Bu hizmet Silvan halkına hayırlı olsun. Belediyemizin Silvan halkı için yapmış olduğu hizmetten dolayı kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek yeni alınan 9 araç ile ilçe merkezinde dolaşılarak halka tanıtıldı.

SİLVAN BELEDİYESİ'NİN ARAÇ FİLOSU GÜÇLENDİ
SİLVAN BELEDİYESİ'NİN ARAÇ FİLOSU GÜÇLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2011 Pazartesi 18:41:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?