7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Silvan'ın dilencilerle başı dertte

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde sayıları her geçen gün artan dilenciler, kentin en önemli sorunları arasına girdi.

Silvan ilçesinde her sokak başında, kaldırım köşelerinde oturarak veya dükkanları dolaşarak dilenen kadın ve çocukların bir türlü engellenememesi, sorunun günden güne büyümesine neden oluyor. Anneleri ile birlikte dilenen çocuklarının kaldırım üzerinde yatmaları ve yalnız başlarına dilenen çocukların görüntüsü ilçede dilenciliğin boyutlarını gözler önüne seriyor. Öte yandan son zamanlarda engelli görüntüsü oluşturarak dilenmeye başlayanların sayısındaki artış da dikkatlerden kaçmıyor.

Dilenciliğin bir meslek haline getirildiğini ve gerçek fakirlerin ortaya çıkmadığını söyleyen vatandaşlar, bu işin sadece belediye ile değil jandarma ve emniyet teşkilatının da ortak bir çalışması ile halledilebileceğini savundu. Çevre illerden ilçeye akın eden dilencilerin önlenmesi gerektiğini ifade eden vatandaşlar, sorunun bir an evvel çözülmesini ve dilencilerin durdurulmasını istediklerini belirtti. Jandarma, emniyet ve belediyenin ortaklaşa ciddi bir çalışma başlatması gerektiğini savunan çok sayıda vatandaş, halkın duygularını ve dini değerleri istismar eden bu kişilere karşı önlem alınması gerektiğini kaydettiler.

Silvan Belediye Başkanı Fadıl Erdede, sürekli olarak dilencileri toplayıp şehir dışına çıkarmalarına rağmen soruna çözüm bulamadıklarını belirterek, "Biz toplayıp şehir dışına çıkarıyoruz, arkamızdan tekrar şehre geliyorlar. Vatandaşların bu insanlara para vermemeleri gerekir. Ayrıca dilenciliği meslek haline getiren şahıslara karşı yasal işlem uygulanması gerekir düşüncesindeyim" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 16:27:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?