8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Silvan'ın iki dilli tanıtım kitabı çıktı

SİLVAN'IN İKİ DİLLİ TANITIM KİTABI ÇIKTI

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinin tarih, kültür, edebiyat ve sanat çalışmalarını anlatan iki dilli tanıtım kitabı çıktı.

Silvanlı yazar Mehmet Aktarlı tarafında kaleme alınan, Silvan'la ilgili tüm detayların içinde yer aldığı ve 1,5 yıllık bir çalışma sonucu hazırlanan, "Silvan Farqin" adlı kitap, Cigerxun Kültür Merkezi'nde verilen bir kokteylle tanıtıldı. Kokteyle Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Metin Kılavuz, Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkan Yardımcısı Diyadin Değer, Yeşil Silvanlılar Derneği Başkanı Mehmet Çeliker ve çok sayıda kişi katıldı. Kitabın yazarı Mehmet Aktarlı, "Kitapta Silvan'ın tarihi sanatı,

kültürü kısacası her şey var. 1990'lı yılların öncesindeki Silvan'ı unutturmamak için böyle bir kitap çıkardık. 1,5 yıllık bir emeğin sonucu ortaya böyle bir kitap çıktı. Bazı insanlarımız Silvan'ı tanımıyor. Yeni nesillere Silvan'ı tanıtmak amacıyla böyle bir kitaba ihtiyaç duyduk. Yaklaşık 35 bin TL'ye mal oldu" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanvekili Metin Kılavuz, kitabın tarihi belgelediğini ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti. Kılavuz, "Silvan'ın kültürel yaşantısına baktığımızda kendi coğrafyasında siyasal yaşama ciddi katkılar sağlar. Amed ve Silvan iki kardeş yerdir. Silvan 1990'lı yıllarda büyük travmalar yaşadı. Çalışma çok anlamlıdır. Bununla yetinmememiz lazım" diye konuştu.

Kitabın tanıtımına DTSO da destek verdi. Kokteyle katılan Başkan yardımcısı Diyadin Gezer, kitabı çok anlamlı bulduğunu belirterek, güzel bir çalışma olduğunu ve oda olarak her türlü desteği vereceklerini söyledi. Tek Gıda İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Cemal Doğrul ile Diyarbakır'da faaliyet gösteren Yeşil Silvanlılar Dernek Başkanı Mehmet Çeliker tarafında Silvan tanıtım kitabı Yazarı Mehmet Aktarlı'ya plaket verildi.

SİLVAN'IN İKİ DİLLİ TANITIM KİTABI ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2011 Pazartesi 09:51:01
Güncelleme :5 Nisan 2011 Salı 17:53:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?