5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Silvanlı çocukların havuz keyfi

Silvan ilçesinde yaptırılan havuz, aşırı sıcaklardan bunalan vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi görüyor.


Diyarbakırspor'un emektar futbolcusu Şeref Özkan tarafından Silvan'ın Kale Mahallesi'ndeki Şahan spor tesislerinde açılan havuz, çocuklar tarafından büyük ilgi görüyor. İlk kez havuza girmenin keyfini yaşayan çocuklar, pis ve çamurlu sulardan kurtulmuş oldu.

Daha önce halı saha, aile piknik alanı ve çay bahçesiyle Silvan'ı tanıştıran Şeref Özkan, çocuklara güvenli ve temiz serinleme imkanı sağlayarak, tehlike saçan süs havuzlarıyla çamurlu sulardan kurtulmalarını sağladı. Futbolu bıraktıktan sonra kendi ilçesinde yatırımlar yapmak istediğini belirten Özkan, "İlçemizde çocukların güvenilir bir yüzme havuzu yoktu. Daha önce yapmış olduğum bu sosyal tesiste bir yüzme havuzunu yapmaya karar verdim. Yaklaşık 3 ay önce başladığımız havuzu bugün bitirerek vatandaşlarımızın hizmetine açtık. Yüzme havuzunun bulunduğu alanda 50 soyunma kabini, 200 elbise dolabı bulunmaktadır. Havuz yaklaşık 200 bin YTL'ye mal oldu" dedi.


İlk kez havuza girdiğini söyleyen Bedran Beklesin isimli vatandaş, "Yıllardır Malabadi çayının tehlikeli sularında, pis veya çamurlu sularda yüzüyorduk. Ama havuz açılınca bir daha o sulara girmedim. Bundan sonra hep burada serinleneceğiz. Sabah giriyoruz, akşam saatlerinde çıkıyoruz. Bunun bedeli de sadece 5 YTL gibi cüzi bir rakam. En azında can güvenliğimizi ve sağlığımızı güvence altında." diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2007 Perşembe 10:13:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
adil özkan IP: 88.232.208.xxx Tarih : 18.07.2007 12:21:18
silvana hayırlı ogurllu olsun ögrenciler bayram etsin dikkat edin kimse boglumasın