8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Silvanlı öğrenciler sinemayla tanıştı

SİLVANLI ÖĞRENCİLER SİNEMAYLA TANIŞTI

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi Boyunlu Köy İlköğretim Okulu'nda eğitim gören öğrenciler, ilk kez sinemaya gitti.

Silvan İlçesi Boyunlu Köy İlköğretim Okulu öğrencileri, Silvan'ı tanıma ve sinema günleri kapsamında tarihi mekanları gezerek sinemaya gitti. İlk kez sinemaya gittiğini söyleyen Mehmet Yeni (11), "Boyulu Köy ilköğretim okulu 5 sınıf öğrencisiyim. Silvan ilçesine ilk kez geliyorum. Şehir merkezinin bu kadar güzel olduğunu ve tarihi mekanlarının ilgi çekici olduğunu bilmiyordum. Salıncak, tahterevalli bindik. Sınıf öğretmenimizin sayesinde bugün şehir merkezine gelerek hem tarihi mekanları gezdik. Hemde sinemaya gittik çok güzel bir gün geçirdik" dedi.

İlk kez sinemayla tanışan Yusra Kızılkan da (11), "Ben daha önceden Silvan şehir merkezine gelmiştim ama bu kadar detaylı bir şekilde gezmemiştim. Bugün Silvan'ın bir çok tarihi mekanlarını gezdik. Öğretmenimiz ve arkadaşlarımızla birlikte çok güzel bir gün geçirdik. Hayatımda ilk kez sinemaya gittiğim için çok heyecanlandım" dedi.

Silvan ilçesine Bağlı Boyunlu Köy İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni Yahya Keskin, "Silvan ilçesinde bulunan tarihi mekanları gezdikten sonra sinemaya gittik. Öğrencilerimiz arasında ilk kez şehir merkezine gelen ve ilk kez sinemaya giden öğrenciler var. Güzel bir gün geçirdik" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2011 Cuma 13:51:01
Güncelleme :22 Nisan 2011 Cuma 15:00:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?