8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Sinan köyünde 9 gözaltı

DİYARBAKIR'DA KÖYLÜLER AĞAYA KARŞI AYAKLANDI

Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Sinan Köyü sakinleri hile ile topraklarına el koyduğunu iddia ettikleri ağaya karşı başkaldırdı. Olaya müdahale eden jandarma 9 köylüyü gözaltına aldı.

Bismil ilçesine bağlı Sinan köylüleri tarlaları sürmeye gelen ve ağaya ait olduğu ileri sürülen traktörlere izin vermedi. Çıkan arbede de traktörler zarar görürken olaya müdahale eden jandarma 9 köylüyü gözaltına aldı. Köylüler ağanın hile ile topraklarına el koyduğunu öne sürerek, ağa tarafından tarla sürmeye gönderilen traktörlere müdahale etti.

Sabah saatlerinde tarla sürüleceği duyumunu alan köylüler, kadın ve çocuklarıyla tarlalara gitti. Nöbet tutan köylüler, arazi sürmeye gelen traktör sürücülerine müdahale etti. Tarla sürmeye gelen şahıslar, köylülerin direnişi karşısında traktörlerini geri çekmek zorunda kaldı. Asırlardır kullandıkları topraklarının kadastro işlemleri sırasında ellerinden çıktığını iddia eden köylüler arazilerini geri alabilmek için mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini ifade ettiler. Tek geçim kaynaklarının dedelerinden kalan araziler olduğunu belirten köylüler, kanları pahasına mücadele edeceklerini bildirerek devletten bu soruna bir an önce çözüm bulunmasını istedi.

Olay yerine gelen jandarma ekipleri köyü ablukaya alarak, köy muhtarının da aralarında bulunduğu 9 köylüyü gözaltına aldı. Gözaltına alınanların isimleri şöyle:

"Köy muhtarı Halil Duru, Mahmut Yeşil, Ahmet Çiçek, Meki Güneş, Yusuf Sarı, Yusuf Aktaş, Eyüp Sarı, Reşat Balık, Emrullah Zengin.'' Gözaltına alınan şahısların ifadeleri alınmak üzere Sinan Köyü Jandarma Karakolu'na götürüldükleri öğrenildi. Yaklaşık 7 yıldır süren Sinan köyü ile ağa arasındaki arazi kavgası geçtiğimiz Cuma günü tekrar gündeme gelmiş, Kaymakam'ın araya girmesi ile yatışmıştı.

DİYARBAKIR'DA KÖYLÜLER AĞAYA KARŞI AYAKLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2009 Pazar 15:09:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?