8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Sınav aracı kaza yaptı sınav iptal oldu

Diyarbakır'da yapılması beklenen seviye tespit sınavı (STS) Ankara'dan soru kitapçıklarını getiren aracın Adana'da arıza yapması nedeniyle ertelendi. 

Sabahın erken saatlerinde okullara gelen ilköğretim okulu öğrencileri sınav için heyecanlı bir şekilde beklerken, sınavın iptal edildiğini öğrenince hayal kırıklığı yaşadı. 

Diyarbakır'dan öğrencilere bir gün önceden cuma günü okulların tatil olacağı ve ilköğretim okulu öğrencileri arasında seviye tespit sınavı (STS) yapılacağı bildirildi. Bir hafta önceden öğretmenlerin hangi okullarda görev yapacağı belirlenirken, öğrenciler de sabah saatlerinde sınav için okullarının yolunu tuttu. Sınav için öğrencilerin ve ailelerin umutlu bekleyişi sürerken, soru kitapçıklarını getiren aracın Adana'da arıza yaptığı bilgisi ulaştı. Sınavın bu nedenle iptal edildiğini öğrenen öğrenciler hayal kırıklığı yaşadı. Öğrenciler, günlerdir yapılacak olan sınavın heyecanını yaşadıklarını söyledi. 

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tekdemir, aracın arıza yapması nedeniyle sınavın çarşamba gününe ertelendiğini belirterek, "Öğrenciler zaten okullarında sınava girecekti. Bu nedenle okullara gelen öğrenciler derslerine devam etti" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2006 Cuma 16:21:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?