7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Sınav öncesi moral pikniği

Diyarbakır Merkez Kayapınar Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Huzurevleri, Peyas ve 500 Evler Eğitim Destek ve Kültür Evlerinde Seviye Belirleme Sınavlarına hazırlanan öğrenciler düzenlenen bir piknikle bir araya geldiler.

Kayapınar Belediyesi Eğitim Destek ve Kültür Evleri bünyesinde açılan SBS kursuna katılan 200 öğrenci Yenişehir Belediyesi piknik alanında düzenlenen bir piknikle sınav öncesi moral buldular. Düzenlenen pikniğe Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, meclis üyeleri, Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü İhsan Avcı, eğitmenler, öğrenci ve velileri katıldı. Öğrencilerle sohbet eden ve halaylar çeken Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, eğitimde eşit şartlara sahip olmayan çocuklara belediye olarak imkanları dahilinde her türlü olanağı sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

Karatekin, "Çocuklarımız eşit olmayan eğitim imkanlarıyla eğitim görmeye çalışıyorlar. Belediye olarak eğitim destek evlerimizdeki eğitim hizmetlerimizle bu çocuklarımıza katkı sunmaya çalışıyoruz. Bu katkımız birçok başarıyı getirdi. Bu yönlü eğitim hizmetlerimiz devam edecektir" şeklinde konuştu.
Kayapınar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü İhsan Avcı, Eğitim Destek ve Kültür Evleri bünyesinde sürdürülen çalışmaları değerlendirerek, "Eğitim destek evlerimizde verdiğimiz eğitim hizmetleriyle eğitimde yaşanan dezavantajlı durumu ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Bölgemizdeki çocuklar diğer yaşıtları gibi eğitimde eşit şartlara sahip değiller. Belediye olarak bu durumu biraz da olsa eşitlemek amacıyla çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu yönlü eğitim olanağı sağladığımız birçok öğrencimiz farklı alanlarda başarı gösterdiler" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 18:04:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?