7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Sınav öncesi piknik sefası

Diyarbakır Merkez Yenişehir Belediyesi'nin Benu-Sen ve İplik Eğitim Destek Evlerindeki öğrenciler, yaklaşan Seviye Belirleme Sınavı (SBS) öncesi piknik yaparak stres giderdi.

Yenişehir Belediyesi'nin organizasyonuyla gerçekleştirilen pikniğe 150 öğrenciyle beraber Eğitim Destek Evi öğretmenleri ve yöneticileri katıldı. Yenişehir Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen piknikte öğrenciler halaylar çekerek oyunlar oynadı. Oldukça renkli ve neşeli geçen piknikte öğrencilerin mutlu oldukları gözlenirken zaman zaman söylenen şarkılar, anlatılan fıkralar sınav heyecanın unutulmasına neden oldu. Piknikte bir konuşma yapan İplik Eğitim Destek Evi sorumlusu Selahattin Şimşek, Yenişehir Belediyesi'nin eğitime verdiği önemin altını çizerek, "Yenişehir Belediyesi bugüne kadar eğitime önemli katkılar sundu. 2008-2009 eğitim-öğretim döneminin sonuna yaklaştığımız bugünlerde yine Yenişehir Belediyesi'nin katkılarıyla bu pikniği gerçekleştirdik. Bir yıl boyunca sürdürülen eğitim-öğretim çalışmalarının yorgunluğunu bu piknik ile gideriyoruz" dedi.

Şimşek, etkinlik ile öğrencileri SBS'ye hazırlamanın ötesinde bir kaynaşma ortamı sağlamaya çalıştıklarını belirterek, "Bir yıl boyunca yaptığımız çalışmalar sonucu İplik Mahallesi'nde dayanışma ortamı oluşturduk. Eğitimci arkadaşlarımızın göstermiş olduğu üstün performans sayesinde hem öğrencilerimiz ile hem de aileleriyle güçlü bir diyalog kurduk. Bu noktada öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Öğretmen arkadaşlarımız hiçbir para almadan, gönüllü olarak bir yıl boyunca öğrencilerimize branş dersleri verdiler" ifadelerini kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 12:37:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?