5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Sinema atölyesi 4 filmle gala yapacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm Müdürlüğü bünyesindeki ''Sinema Atölyesi'' tarafından hazırlanan iki belgesel ve iki kısa filmin galası, 7 Aralık'ta Burhan Karadeniz Cep Sineması'nda yapılacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde 3 yıl önce kurulan Sinema Atölyesi, adeta bir sinema okuluna dönüştü. Profesyonel, amatör ayrımı yapmadan kursiyer kabul eden atölye, 3 ay süren eğitim sürecinin sonunda iki belgesel ve iki kısa film çekti. Danışmanlığını Uğur Kutay'ın yaptığı Sinema Atölyesi'nde Gültekin Tetik, Sedat Yılmaz, Ahmet Soner'in eğitmen olarak katıldığı 3 aylık dönemde öğrenciler ''Kardan Düşler'', ''Dersim Kızları'', ''Semerci Fesih'' ve ''Kalo'' adlı filmleri hazırladı.

Senaryosu Mahmut Evinç'e ait olan ''Kardan Düşler'' adlı kısa filmi kursiyerlerden Erkan Arıkan çekti. Film ergenlik dönemine giren bir çocuğun Kur'an kursunda hocasıyla yaşadığı çatışmayı anlatıyor. Songül Can'ın senaryosunu yazdığı ''Dersim Kızları'' adlı film Tunceli'de 1938 yılında çocukların evlerinden alınıp eğitilmesini konu alırken, ''Semerci Fesih'' ise kaybolmaya yüz tutmuş semercilik mesleğinin son ustalarından biri olan Fesih Sürmeli'yi konu alıyor. Projesi Mehmet Sait Şaşmaz'a ait olan ''Kalo'' adlı belgesel de, özgür basın geleneğinin emektar dağıtımcılarından biri olan Yılmaz Yakut'u konu alıyor. 30 dakika süren ''Kalo'' belgeseli Zeynel Doğan tarafından çekildi.

Sinema Atölyesi tarafından çekilen filmlerin 7 Aralık'ta Burhan Karadeniz Cep Sineması'nda galası yapıldıktan sonra çeşitli ulusal ve uluslararası film festivallerine gönderileceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2007 Çarşamba 16:59:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?