4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Sinema Atölyesi'nden gala

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sinema Atölyesi tarafından çekilen 4 kısa metrajlı filmin galası yapıldı. Seyirciden tam not alan filmler uluslararası film festivallerinde yarışacak.


Uluslararası film festivallerinde gösterilen 3 filmle geçen yıl sezonu kapatan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sinema Atölyesi, bu yıl çektiği 4 filmin galasını yaptı. Mehmet Akif Ersoy Tiyatro Salonu'nda yapılan galaya Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Galada danışmanlığını Uğur Kutay'ın yaptığı, Gültekin Tetik, Sedat Yılmaz, Ahmet Soner'in eğitmen olarak katıldığı Sinema Atölyesi'nin öğrencilerinin 3 aylık dönemde çektiği "Kardan Düşler, Dersim Kızları, Semerci
Fesih, Kalo" adlı filmler gösterildi.


Film galasının sonunda bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "Kentimiz Diyarbakır için önümüze büyük hedefler koyduk. Hayallerimizin büyük olduğundan şüphe duymadık. Sadece hayal kurmak yetmiyor. Şimdi bu kurduğumuz hayallerimizin yaşama geçirilmesinin haklı gururunu yaşıyoruz. Bir başlangıcı çok iyi bir noktaya getirdik. Gelin hep birlikte Diyarbakır ekolünü yaratmak için sinema atölyesini bir okula dönüştürelim" dedi.


Diyarbakırlı izleyicilerden tam not alan kısa metrajlı filmlerin Türkiye ve Avrupa'nın farklı ülkelerinde düzenlenecek olan film festivallerinde yarışacağı öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2007 Cumartesi 13:55:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yılmaz demir IP: 88.227.12.xxx Tarih : 10.12.2007 14:32:50

çok güzel gelişmeler diyarbakırımız her geçen gün gelişmeye devam etmesi çok güzel bir duygu bu tür kültürel faliyetler diyarbakırın gelişimini olumlu yönde etkilemeye devam ediyor başıralırın devamını dilerim