7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Sınır tabelası düzeltildi

DİYARBAKIR-BATMAN SINIR TABELASI DÜZELTİLDİ

Diyarbakır-Batman karayolunda Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne ait sınır tabelasının değiştirilmesiyle başlayan tartışma tabelanın düzeltilmesiyle son buldu.

Karayolları'na ait il sınır levhasının kimliği belirsiz kişilerce değiştirilmesinin ardından tarihi Malabadi Köprüsü Batman il sınırının içerisine alınmıştı. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ve Silvan Kaymakamı Doğan Demirdaş'ın çalışmaları sonucu il sınır levhaları yeniden düzeltildi. Silvanlılar ise Diyarbakır-Batman il sınırının yeniden belirlenmesi için yetkililerden yardım istedi.

Çatakköprü Köyü Muhtarı Kasım Turan, "Batmanlıların özel çabalarıyla bugün tarihi Malabadi Köprüsü Batman iline ait olduğunu birçok etiket ve broşürlerde gösterilmektedir. Ancak Batman il sınırının köprüye yakın yerde değil de daha ilerlide olduğu bilinmektedir. Ancak son yıllarda bazı kimliği belirsiz kişiler tarafından sınır ihlalı yapılarak sınır levhasının yeri değiştirilmektedir. Bunun tek amacı da Malabadi Köprüsü'nü Batman il sınırlarına dahil etmektir. Malabadi Köprüsü Diyarbakır ilimizin Silvan ilçesine bağlı Çatakköprü köy sınırları içerisindedir. Bu, dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu tarafından da açıklanmıştır. İl sınır levhasının yerinin tekrar değiştirilmesinde emeği geçen Sayın Valimiz Mustafa Toprak, Silvan Kaymakamı Doğan Demirdaş ve Diyarbakır Karayolları Bölge Müdürlüğü ve duyarlı basın mensuplarına teşekkür ediyorum" dedi.

DİYARBAKIR-BATMAN SINIR TABELASI DÜZELTİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2010 Cuma 12:06:01
Güncelleme :9 Temmuz 2010 Cuma 12:20:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?