4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Sınırötesi tepkisi

Diyarbakır'da Demokratik Özgür Kadın Hareketi üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Kuzey Irak'ta PKK terör örgütü kamplarına yönelik başlattığı sınır ötesi operasyonunu protesto etti.

 

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ve Bismil Belediye Başkanı Şükran Aydın, operasyonların durması için oturma eylemi yaptı.


DTP öncülüğünde oluşturulan Demokratik Özgür Kadın Hareketi üyeleri, TSK'nın Kuzey Irak'ta PKK terör örgütüne karşı yürüttüğü operasyonlara karşı eylem gerçekleştirdi. DTP Milletvekili Ayla Akat Ata eşliğinde DTP merkez ilçe binasından çıkan yaklaşık 50 kadın, Bağlar Dörtyol semtinde basın açıklaması yaptı. Türkçe ve Kürtçe yasa dışı slogan atan kadın gruba polis uyarılarda bulundu. Topluluk adına açıklamayı okuyan Nihayat Taşdemir, "Biz kadınlar bu coğrafyada kan dökülmesine, annelerin gözyaşı dökmelerine, her gün onlarca cenaze karşılamaya, insanların yersiz yurtsuz bırakılmasına, savaş ekonomisinin neden olduğu açlık, yoksulluk ve göçe artık yeter diyoruz" dedi.


Basın açıklamasının ardından aralarında DTP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ve Bismil Belediye Başkanı Şükran Aydın'ın da bulunduğu kalabalık grup, 10 dakika oturma eylemi yaptı. Eylemde küçük çocukların da ellerinde pankart olduğu dikkat çekerken, polis grubun yürüyüşüne izin vermedi.


Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı eylem olaysız sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2007 Pazartesi 14:35:02
Güncelleme :24 Aralık 2007 Pazartesi 14:41:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?