7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

'Sinyor Cambaz'ın çetesi çökertildi

'SİNYOR CAMBAZ'IN ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ

İstanbul Florya'da bir eve girip 1.5 milyon lira değerinde ziynet eşyası çaldığı iddia edilen grup Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı.

5 Ocak'ta Irak kökenli Serap Bayraktar'ın, Florya'da oturduğu evine giren 'Sinyor Cambaz' lakaplı Ejder T.(26) ve beraberindeki çete üyeleri 1.5 milyon lira değerinde ziynet eşyası bulunan çelik kasayı çalmış, olayın ardından otomobille kaçmıştı.

55 kez hırsızlıktan kaydı olan ve uyuşturucu bağımlısı olduğu ileri sürülen 'Sinyor Cambaz' lakaplı Ejder T., 6 Şubat günü İstanbul'da 7 elmas yüzük, 2 silah ve 55 bin lira ile birlikte yakalanarak tutuklanmıştı. Zanlı Ejder T.'nin firarda olan diğer şebeke üyelerine yönelik Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından Diyarbakır'ın da dahil olduğu 6 ilde (Şanlıurfa, Elazığ, İstanbul, Batman ve Siirt) eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 4'ü çocuk toplam 19 kişi yakalandı. Aralarında 4 de kadının bulunduğu şebeke üyelerinin 2'si hariç 17'sinin maddi durumunun çok iyi olduğu ve lüks hayat yaşadıkları öğrenildi.

Bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen 19 kişi ile ilgili olarak Asayiş Şube Müdürlüğü'nde yakalanan malzemeler basına gösterildi. Ele geçirilen malzelemer şöyle:

"20 adet Bilgisayar Kasası, 19 adet Cep Telefonu, 9 adet LCD ekran Bilgisayar Monitörü, 9 adet Fotoğraf Makinesi, 6 adet Laptop Bilgisayar, 3 adet Printer, 3 adet Video Kamera, 2 adet DVD Player, 2 adet LCD TV, 2 adet Play Station, 1 adet Tepegöz Cihazı, 1 adet Uydu Alıcısı, 1 adet 250 GB Harici Harddisk, 1 adet Wep Cam, 15 adet çeşitli marka Kol Saati, 11 adet altın Bilezik, 10 adet altın Yüzük, 8 adet altın Kolye, 6 adet altın Küpe, 1 adet altın Broş, 1'i altın kaplama 2 adet 7,65 mm çapında Tabanca, 4 adet Şarjör, 341 adet 7,65 mm çapında Fişek, 6 bin 100 TL Para, 13 adet Simkart ve 2 adet Hafıza Kartı."

Konu ile ilgili olarak Asayiş Şubesi'nde bir açıklama yapan İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, "Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, örgüte üye olmak, örgüt faaliyetleri içerisinde hırsızlık yapmak, yaşı küçük çocuklara hırsızlık yaptırmak, mala zarar vermek ve dokunulmazlığını ihlal etmek suçlarını işleyen bir örgüt tespit edilmiş olup, yaklaşık 1 yıldır takip edilen bu örgüt elemanlarının Diyarbakır ili başta olmak üzere illerinde toplam 49 ayrı hırsızlık eylemine katıldıkları tespit edilmiştir. Örgüt liderinin Diyarbakır'daki hırsızlıkların yanı sıra, yetiştirdiği elemanları İstanbul iline götürerek burada da hırsızlık eylemlerinde kullandığı, elde ettiği çalıntı malzemeleri ise ilimize göndererek burada piyasaya sürdüğü belirlenmiştir. 27 Mayıs 2010 tarihinde bahse konu suç örgütüne yönelik olarak başlatılan eş zamanlı operasyonda; Diyarbakır, Niğde ve Elazığ illerinde 4'ü yaşı küçük olmak üzere toplam 19 şahıs yakalanmıştır. Örgüt lideri de dahil grubun 4 üyesi, daha önceden yapılan çalışmalarda yakalanmış olup, halen çeşitli cezaevlerinde tutuklu bulunmaktadır" dedi.

Yakalanan şahıslar'dan 2'si hariç 17 kişinin varlıklı ailenin çocukları olduğunu belirten Sağlam, "Demek ki aileler çocuklarına ilgisiz. Aileler çocuklarını takip etmiyor, çocuklar nasıl yaşıyor diye. Ailelerin çocuklarının üzerinde eğilmeleri ve gidip geldiği yerlerle ilgili ilgilenmesi gerekiyor. Saldım çayıra Mevlam kayıra diye bir söz vardır, sokakta yetişen çocuğu sokak eğitir" diye konuştu.

"Başbakan'ın yakın bir arkadaşının da evini soydukları doğru mu" şeklindeki soruya ise Sağlam, "Doğrudur, yakalandı ve şu anda İstanbul'da cezaevinde" diye cevap verdi.

'SİNYOR CAMBAZ'IN ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ
'SİNYOR CAMBAZ'IN ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ
'SİNYOR CAMBAZ'IN ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ
'SİNYOR CAMBAZ'IN ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ
'SİNYOR CAMBAZ'IN ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2010 Pazar 13:40:02
Güncelleme :30 Mayıs 2010 Pazar 15:08:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?