7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

SİU Kurultayı toplandı

BİLİM ADAMLARI DİYARBAKIR'DA TOPLANDI

IEEE 18. Sinyal İşleme ve İletişim Uygulamaları (SİU-2010) Kurultayı Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi'nde başladı. Elektrik-Elektronik Mühendisliği Dekan yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Sıraç Özerdem, 17 yıldan beri yapılan kurultayda haberleşmeyle ilgili son gelişmelerin ele alınacağını bildirdi.

Kurultay başkanı olarak görev yapan Yrd. Doç. Dr. Mehmet Sıraç Özerdem, SİU 2010 Kurultayı'nın Diyarbakır'da gerçekleştirilmesinin kendileri açısından çok önemli olduğunu belirtti. Özerdem, kurultaya, Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinden 300 bilim adamının katılacağını bildirdi. Kurultayın Türkiye'de işaret işleme ve haberleşme alanlarında yapılan en son bilimsel ve teknolojik araştırma, geliştirme çalışmalarının sunulması, takip edilmesi, yeni proje ortaklıklarının oluşturulması ile bu alanlarda çalışanlara erişmek için önemli fırsat sağladığını anlatan Özerdem, şöyle devam etti:

"Bu kurultayda sinyal işleme ve iletişim uygulamaları konularında bildiriler sunulacak, özel oturumlarla ve eğitim seminerleri düzenlenecektir. 17 yıldan beri yapılan kurultayın amacı haberleşme ile ilgili son gelişmeleri bir şekilde tartışmak ve paylaşmaktır. Çağrımıza toplam 292 bildiri gönderilmiş ve 245 bildiri sunulmak üzere kabul edilmiştir. Bilim adamlarımızın çoğu bölgeye ilk kez geliyor. Bölgeyi de kültürel anlamda tanıtma olanağımız olacağından çok mutluyuz."

Özerdem, desteklerinden dolayı Dicle Üniversitesi Rektörlüğü'ne ve Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ile destek veren firmalara ve kurumlara teşekkür etti. 5 ayrı salonda başlayan kurultayda, "Sinyal İşleme Kuramı, İmge İşleme, İstatistiksel Sinyal İşleme, Video İşleme, Doğrusal Olmayan Sinyal İşleme, İmge Basımı ve Sunumu, Uyarlanır Sinyal İşleme, İmge/Video/Ses Tarama, Bulma, Dizilim ve Çok Kanallı Sinyallerin İşlenmesi, Algılayıcı Ağlar İçin Sinyal İşleme, Çokluortam Sinyal İşleme" gibi 245 ayrı konuda bildirilerin sunulacağı kongrenin iki gün süreceği ve kurultay sonrasında Diyarbakır, Mardin ve Batman'daki tarihi ve turistik yerlerin gezileceği kaydedildi.

BİLİM ADAMLARI DİYARBAKIR'DA TOPLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 13:39:02
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 17:45:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?