7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Sivan Kalesi ilgi bekliyor

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi Belediye Başkanı Fikret Kaya, ilçedeki tarihi surları koruma amaçlı imar planı olmadığını söyledi. 

Belediye Başkanı Fikret Kaya, Silvan Kalesi'nin koruma bandının olduğunu ancak koruma amaçlı imar planının bulunmadığını belirterek, "En kısa sürede restorasyon görmezse Silvan Kalesi yok olan birçok eser gibi tarih kitaplarında kalacak" dedi.
Başkan Kaya, koruma bandının olduğu yerlerin 2 ila 20 metre arasında değiştiğini kaydetti. Yer yer 2 metre olması nedeni ile kale duvarına sıfır noktada evler bulunduğunu aktaran Kaya, "Geçmişten günümüze kadar gelen kale sur ve burçları, son zamanlarda içeride ve dışarıda yapılan yüksek binalarla adeta beton ablukası altına girmiştir. Bu durum da Silvan Kalesi'nin korunmasını güçleştirmektedir. Koruma bandı 20 metre olan yerlerde surlar sağlam kalırken, 2 metre olan kısmında çökme ve yıkılmalar olmuştur.Tarihi eser olduğu için yetkililerden başkası karışamıyor. En kısa sürede Silvan Kalesi'nin koruma amaçlı İmar planı yapılmalıdır" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 11:51:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?