8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Sivil itaatsizlik eyleminde gerginlik

SİVİL İTAATSİZLİK EYLEMİNDE GERGİNLİK

Diyarbakır'da, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) eşbaşkanlarının da katıldığı sivil itaatsizlik eyleminde gerginlik yaşandı. Polisin üzerine havai fişekle saldıran göstericiler yakalanırken, bir kişinin üzerinden patlayıcı çıktı.

Öğle saatlerinde BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Gülten Kışanak ile DTK Eşbaşkanları Ahmet Türk, Aysel Tuğluk ve belediye başkanlarının katılımı ile Konukevi önünde oturma eylemi yapmak isteyen grubu polis alana almadı. Polis adeta etten ördüğü duvarla Konukevi çevresini kapatırken, oturma eyleminin yapılacağı alana yalnızca BDP ve DTK yetkilileri ile belediye başkanları alındı. Alan dışında bekleyen gruptan bazıları polise havai fişekli saldırıda bulundu. Bunun üzerine polis, gruba biber gazı

ile müdahale etti. Saldırıyı gerçekleştiren şahıslar gözaltına alınırken, polisin bir kişinin üzerinde patlayıcı madde olduğunu söylemesi üzerine alan bir anda karıştı. Üzerinde patlayıcı madde olduğu iddia edilen şahıs zırhlı araca bindirilerek olay yerinden uzaklaştırılırken, polis görüntü çeken kameramanları "Yaklaşmayın üzerinde bomba var, size de zarar verebilir" diye uyardı.

SİVİL İTAATSİZLİK EYLEMİNDE GERGİNLİK
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2011 Perşembe 16:13:01
Güncelleme :25 Mart 2011 Cuma 12:15:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?