7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

SODES projeleri Silvan'a umut oldu

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamındaki illerde sosyal kalkınmanın gerçekleştirilmesi ve sosyal refahın artırılması amacıyla hazırlanan Sosyal Destek Programı (SODES) çerçevesinde uygulamaya geçirilen projeler, Diyarbakır'ın Silvan ilçesine umut oldu.

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından, GAP kapsamındaki 9 ilde sosyal kalkınmanın gerçekleştirilmesi ve sosyal refahın artırılması, yoksulluk, göç, işsizlik, kentleşme gibi sosyal sorunların giderilmesi ve yerel dinamiklerin harekete geçirilmesi için hazırlanan SODES kapsamında Silvan'da 70 proje üretildi. İlçede bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının hazırladığı projelerde istihdam, gençler, kültür, sanat, spor, tiyatro ve eğitim gibi alanlara ağırlık verilecek.

Silvan Proje Koordinatörü Suat Tanrıkulu, "İlçe Kaymakamlığı'nın destekleri ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çalışmaları neticesinde kurulan Proje Merkezi'nde 6 arkadaşımızla SODES kapsamındaki projeleri sağlıklı bir şekilde yürütmekteyiz. Bu kapsamda yapılan 70 projeyle SODES'e Silvan adına başvuru yapılacak. Bu projelerin hayatta geçmesiyle birlikte Silvan ilçesinde büyük değişimler yaşanacaktır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 11:56:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?